Harry Weijkamp

Afscheid Harry Weijkamp

Harry Weijkamp neemt na 18 jaar afscheid van Ons Genoegen

Op woensdagavond 10 juli neemt Harry Weijkamp, dirigent van de opleidingsorkesten van Ons Genoegen, afscheid van de vereniging. Dat doet hij na maar liefst 18 jaar aan de vereniging verbonden te zijn geweest. De hardnekkige gevolgen van een ongeval waren aanleiding voor het besluit. “Ontzettend jammer”, vertelt voorzitter Pauline Dirven daarover. “Harry is een bijzonder muzikaal en joviaal mens, geliefd binnen de vereniging en natuurlijk in het bijzonder bij onze leerlingen.”

Harry Weijkamp

De start

De samenwerking met Harry Weijkamp begon op 5 april 2006, toen hij voor het eerst als dirigent voor het leerlingenorkest van Ons Genoegen stond. Destijds was dat nog in een samenwerking met Caecilia uit Scherpenzeel. “Harry zat (en zit!) vol ideeën en zo ontstond een nieuw orkest: het beginnersorkest, waar leerlingen die nog maar net les hebben al leren hoe leuk het is om samen te spelen. Ook dit orkest mocht Harry uiteraard dirigeren en dat gebeurde voor het eerst op 9 januari 2008”, zo schetst Dirven de eerste jaren. Dat enthousiasme is door de jaren heen van beide kanten gebleven.

Bevlogen en enthousiast

Velen herinneren zicht vast het laatste Sneeuwpretconcert nog wel. “Een volle zaal genoot van de orkesten onder de bevlogen en enthousiaste leiding van Harry. Met zijn creativiteit wist hij voor ieder liedje een toepasselijke naam te bedenken en één daarvan was de klompendans. Dan staat daar dus ineens een dirigent op klompen op het podium”, vertelt Dirven enthousiast. “Het zal dus geen verrassing zijn dat het met name voor de leerlingen, maar eigenlijk voor ons als vereniging in het geheel, best even wennen zal zijn zonder Harry op de bok. Juist daarom nodigen we een ieder van harte uit om bij zijn afscheid aanwezig te zijn. Dit gebeurt op 10 juli 2024 om 18.30 uur in ’t Podium, Nijborg 2 te Renswoude.