“Het belangrijkste is dat je bij onze vereniging plezier hebt in samen muziek maken”

“Het belangrijkste is dat je bij onze vereniging plezier hebt in samen muziek maken”

De zomervakantie is weer afgelopen, wat betekent dat veel verenigingen hun activiteiten weer opstarten. Ook voor Harmonievereniging Ons Genoegen begint het seizoen weer. Voorzitter Erwin Veldhuizen heeft er weer zin in. “We hebben weer een bomvol muzikaal seizoen voor de deur staan.

Het muzikale seizoen begint op 28 augustus voor het harmonieorkest, vertelt Erwin. “We starten dan direct met winterse Kerstmuziek. Dat zal vast wat gek voelen, maar we willen op tijd klaar zijn voor het concert van 14 december.” Op deze datum geeft Ons Genoegen een groots kerstconcert met zangeres Erica Yong. “Het wordt een avondvullend programma met uiteraard diverse bekende kersthits. De leden van het harmonieorkest hebben dan ook veel zin in het nieuwe seizoen.”

Kinderavondconcert
De leerlingen van Ons Genoegen starten op 4 september en werken toe naar het Kinderavondconcert op 27 september. “Dat is een belangrijke avond in de scholenbezoeken: kinderen van de basisschool krijgen drie weken muziekles door een van onze docenten. Op 27 september zullen zij laten horen wat ze hebben geleerd in die weken. Ze krijgen daarbij hulp van de leerlingen van het leerlingen- en beginnersorkest.”Die scholenbezoeken richten zich vooral op de jonge kinderen, maar iedereen is welkom bij de vereniging, benadrukt Erwin. “Ook als je op latere leeftijd wilt starten, is daar alle ruimte voor. En we weten dat veel inwoners van het dorp vroeger muziek maakten en weer zouden willen starten. Zij zijn ook van harte welkom! Of je nu kort speelt of al langer, het belangrijkste is dat je bij onze vereniging plezier hebt in het samen muziek maken.”

Jubileumjaar
Ook 2020 belooft een bijzonder jaar te worden voor de vereniging. “Ons Genoegen bestaat dan 70 jaar en dat gaan we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De bevrijding van Nederland is dan ook 75 jaar geleden. Voor ons allerlei aanknopingspunten om een mooi muzikaal seizoen samen te stellen”, vertelt Erwin enthousiast. Hij heeft dan ook veel zin in het nieuwe, muzikale seizoen.

Aanmelden
Belangstellenden die een instrument willen leren spelen of hun oude hobby weer willen oppakken, kunnen contact opnemen met de leerlingencommissie via lc@onsgenoegen.org. Of loop op een woensdagavond rond 19.00 of 20.45 uur binnen in ’t Podium aan de Nijborg, wanneer het harmonieorkest repeteert. Klik hier voor meer informatie over lessen bij Ons Genoegen.

Scroll Up