Evert Davelaar

In Memoriam Evert Davelaar

Op 9 april 2020 overleed ons senior-lid Evert Davelaar op 78-jarige leeftijd. Evert was 36 jaar lid van onze muziekvereniging en we hebben warme herinneringen aan zijn aanwezigheid bij Ons Genoegen.

Evert leerde in de jaren ’80 (ventiel)trombone spelen en kwam in het harmonieorkest. Evert was een echte mensen-mens. Hij was altijd heel erg betrokken bij individuele leden. Zo bouwden leden en Evert samen een band op en konden we ook samen hoogtepunten in zijn leven vieren.

Evert was een echte doener. Evert was er altijd: bij de repetities, bij concerten, de verkoopacties. Ook bij onderhoudswerkzaamheden aan het muziekgebouw konden we altijd een beroep doen op Evert.

De meeste van onze leden kennen Evert als Geurt. Die naam kreeg hij jaren geleden bij een verbouwing aan ons vorige pand, waarbij een naamgenoot Evert Geurt noemde. Zo is het gebleven: vanaf dat moment was Evert Geurt. Voor veel van onze (nieuwere) leden was de verbazing groot toen we de afgelopen weken Geurt’s echte naam moesten onthullen.

We blijven Evert altijd herinneren als een vrolijke man, een gangmaker binnen het orkest. Hij vond zelf dat je niet altijd serieus kon zijn. Typerend was zijn “Nou wordt ’ie mooi” en de imitaties van een haan. Ook aan de bar of in de supermarkt op zaterdagochtend stond Evert altijd klaar voor een praatje. Hij wist altijd een glimlach te toveren op je gezicht.

De laatste jaren werden de lichamelijke klachten erger en werd het muziek maken steeds moeilijker. Eerst stopte hij met het lopen op straat, later ook met het orkest. Het najaarsconcert in 2015 was het laatste concert dat Evert mee heeft gedaan. De muziek was z’n alles en hij vond het dan ook vreselijk dat hij moest stoppen.

Na het afscheid uit het orkest bleef Evert lid en leefden veel orkestleden mee met zijn gezondheid. Zijn overlijden is verdrietig, maar we zijn blij met de mooie herinneringen aan Evert, onze Geurt.

We herdenken Evert met waardering en respect. We zullen hem missen vanwege zijn optimisme, positieve uitstraling en aandacht voor anderen. We denken aan Hennie, de kinderen en kleinkinderen: we wensen hen veel sterkte toe.

Afscheid Evert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier vind u de rouwkaart.