voorbereidingen concertconcours

Laatste voorbereidingen

Met een try-out concert heeft Ons Genoegen uit Renswoude de voorbereidingen voor het concertconcours afgesloten. Het orkest speelt tijdens dit concours voor een professionele jury in de Hanzehof in Zutphen. “Het is een heel bijzondere én veelbelovende avond, want er treden twee orkesten op”, vertelde voorzitter Pauline Dirven voorafgaand aan het concert. “Beide orkesten doen op 26 november mee aan een concertconcours in Zutphen. In Theater Hanzehof spelen de orkesten voor een professionele jury van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie, de KNMO. Na maanden intensief repeteren laten zij vanavond het resultaat vast horen én kunnen zij nog één laatste keer repeteren met echt publiek in de zaal.”

Voorbereidingen concertconcours

Puntjes op de ‘i’

Het programma werd geopend door Harmonie Martinus uit Oud-Zevenaar onder leiding van Willeke de Laak. Het orkest uit Oud-Zevenaar speelde ‘Orgullo Santiaguista’, ‘Spirals of Light’, ‘Center of the Universe’ en ‘Aurora Borealis’. Ons Genoegen speelde na de pauze onder leiding van Chris Kok ‘Atheneo Musical’, ‘Martenizza’, ‘Noah’s Ark’ en ‘The Seventh Night of July’.

Dirigent Chris Kok was erg tevreden over het optreden. “Het was een prachtig optreden en Renswoude heeft kunnen horen wat we kunnen. We hebben nu nog één week om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten”, zo vertelt hij. “Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we tijdens het concours een prachtig resultaat gaan neerzetten.”

Terugkijken

De foto’s van de geslaagde avond zijn hier te vinden.
Opnames beluister je hier (even inloggen).