Uitje met concert in Ruinerwold

Het harmonieorkest is een dagje naar Drenthe geweest. Het orkest was daar op uitnodiging van Christelijke Muziekvereniging De Bergklanken.

De Bergklanken nodigde Ons Genoegen uit naar aanleiding van een geslaagd concert in 2016 in Renswoude. Toen hebben wij hen uitgenodigd voor een try-out concert als voorbereiding aan een concertconcours waaraan beide orkesten meededen. De Bergklanken doet eind juni mee aan een concours in het Duitse Rastede, wat voor hen aanleiding was om een try-out concert te organiseren. Ons Genoegen is toen uitgenodigd voor een gezamenlijk concert in Ruinerwold.

Spelmiddag

Om de onderlinge band te versterken, werd voorafgaand aan het concert een spelmiddag georganiseerd. De leden van Ons Genoegen en De Bergklanken werden verdeeld in teams en hebben op het zonnige schoolplein diverse spelletjes gedaan.

Diner

De leden van De Bergklanken hebben een uitgebreid dinerbuffet voorbereid. Allerlei gerechten waren aanwezig: bamisoep, macaroni, patat, wraps, salades, spare-ribs, ijs, pudding... teveel om op te noemen! Wij konden aanschuiven en genieten van de maaltijd.

Concert

Na het gezamenlijk diner hebben wij nog ons nog even voorbereid op het spelen in de kerk. Dat bleek vanwege de akoestiek, een kerk galmt nu eenmaal, hard nodig.
Om half acht begon het concert waar wij als eerste onze muziek mochten spelen. Na een korte pauze speelde De Bergklanken de stukken voor het concours aangevuld met twee mooie muziekwerken. Al met al een mooi concert.

Scroll Up