Een euphonium of tenortuba is een koperen blaasinstrument dat hoort bij de tubafamilie. Het euphonium (letterlijk ‘mooi klinkend’) heeft een bijzondere, sonore en warme klank. De Bariton lijkt sprekend op een euphonium maar is van een andere familie. De Bariton is een saxhoorn met een iets scherpere en hogere klank.

De grote charme van de bariton/euphonium is zijn mooie, zachte klank.
de bariton/euphonium heeft een groot bereik. Dankzij een vierde knop (ventiel) kun je zowel lagere tonen, maar ook heel gemakkelijk hoge noten spelen. Er zijn instrumenten met 3 en met 4 knoppen (ventielen)

Als bariton-/ euphoniumspeler speel je een belangrijke rol. Vaak krijg je solopassages, maar je speelt ook begeleidend.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

SPELEN IN EEN ORKEST

Naast de lessen spelen leerlingen mee in één van onze orkesten. Al snel gaan ze meespelen in het beginnersorkest en na het behalen van het A-diploma stromen ze door naar het leerlingenorkest.


NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Word lid bij Ons Genoegen of neem contact met ons op.