HarmonieorkestHarmonieorkest

Het harmonieorkest van Ons Genoegen bestaat uit circa 45 muzikanten uit Renswoude en omstreken. Het orkest is lid van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie, de KNMO. Ons Genoegen komt uit in de tweede divisie (eerder: ereafdeling). In 2001 promoveerde het in het Muziekcentrum in Enschede naar deze afdeling. Voor het orkest staat onze dirigente Madeleine Boertje.

Leden komen in het harmonieorkest wanneer zij het B-examen hebben gehaald. Het orkest repeteert op woensdagavond van 19.30 tot 21.45 uur in ‘t Podium, Nijborg 2 in Renswoude. Wil je lid worden en meespelen? Loop eens binnen op een woensdagavond!

LeerlingenorkestLeerlingenorkest

Ons Genoegen hecht veel waarde aan een goede opleiding voor haar leerlingen. Ons Genoegen is daarom een leerlingenorkest gestart. Het leerlingenorkest staat onder leiding van
Harry Weijkamp
.

Er wordt wekelijks gerepeteerd op woensdagavond. Leerlingen komen in het leerlingenorkest wanneer zij hun A-diploma hebben gehaald, óf wanneer de docent in overleg met Harry Weijkamp besluit dat een leerling het A-niveau al ruim voor het A-examen heeft behaald. De repetities van het leerlingenorkest vinden plaats tussen 18.00 en 19.00 uur in ‘t Podium.

Beginnersorkest

Al na ongeveer drie maanden les komen hout- koper- en slagwerkleerlingen in het beginnersorkest. Onder leiding van dirigent Harry Weijkamp kunnen zij zo al de eerste facetten van het samenspelen leren. Dit is een goede voorbereiding op de doorstroom naar het leerlingenorkest en later naar het harmonieorkest. Bovendien is het hartstikke gezellig om samen met andere leerlingen te spelen! Het beginnersorkest repeteert iedere woensdag tussen 17.30 en 18.00 uur.