Ons genoegen Renswoude heeft twee dirigenten. Zij begeleiden de orkesten voor en tijdens de optredens.

Vacature

Het harmonieorkest wordt ad interim geleid door Peter van Dinther.

Harry Weijkamp

Harry Weijkamp

Harry Weijkamp dirigeert het leerlingen- en het beginnersorkest. Hij groeide op in een muzikale familie. Vader was koordirigent, moeder speelde piano, zijn broer klarinet en zijn zus was zangeres. Al op jonge leeftijd gaf hij concerten; eerst op de blokfluit en later op hobo. In de tijd dat Harry hobo studeerde op het conservatorium werd hij hoboïst bij het Europees Philharmonisch Orkest te Brussel. Na het voltooien van zijn studie was hij een tijd lang freelance hoboïst, speelde hij eerste hobo bij het kamermuziekensemble Alkalmi en was hij als hobodocent verbonden aan de Muziekschool Leusden.

Zijn interesse voor het dirigeren werd gewekt toen hij wegens ziekte van een dirigent een concert moest dirigeren. Via Piebe Bakker, oud-dirigent van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, ontstond zijn passie voor het werken met kinderen en jongeren. Weijkamp studeerde daarop orkestdirectie bij Gerrit Fokkema en later volgde nog een studie koordirectie. Sinds die tijd heeft hij verschillende orkesten gedirigeerd en bijzondere projecten geleid. Vijf jaar lang is Weijkamp dirigent geweest bij een groot muziekproject voor de gemeente Amersfoort. Daarnaast heeft hij diverse schoolprojecten gedaan en was hij betrokken bij muzikale theatershows met Edwin Rutten (Ome Willem).

Naast het blaasorkest heeft Harry zich ook toegelegd op het symfonieorkest. Mede daarom studeert hij nu dan ook viool. Sinds april 2006 leidt Harry Weijkamp het leerlingenorkest van Caecilia en Ons Genoegen.