Ons genoegen Renswoude heeft twee dirigenten. Zij begeleiden de orkesten voor en tijdens de optredens.

Chris Kok

Chris Kok

Het harmonieorkest wordt geleid door Chris Kok. Chris komt uit een bekende Edese blazersfamilie. Zowel zijn vader als zijn opa zijn jarenlang lid geweest van de Edesche Harmonie. Op 6-jarige leeftijd kreeg Chris zijn eerste pianolessen en op zijn 13e werd hij paukenist bij dit orkest.  Na de middelbare school studeerde Chris aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma’s Piano (cum laude), Hafa-directie en Bastuba behaalde.

Vervolgens is hij het hoofdvak Orkestdirectie bij Tilo Lehmann aan het Zwols Conservatorium gaan volgen. Deze studie sloot hij in 1987 succesvol af middels een concert met het toenmalige Forum Filharmonisch Orkest in Enschede.

Op dit moment is Chris werkzaam als arrangeur en dirigent van Harmonie-en Fanfare orkesten. Daarnaast is hij als repetitor verbonden aan het Gelders Opera en Operette Gezelschap en Toonkunst Zutphen e.o. Ook is hij een veel gevraagd begeleider van solistenconcoursen voor blazers. Sinds augustus 2015 is Chris dirigent bij Ons Genoegen

Harry Weijkamp

Harry Weijkamp

Harry Weijkamp dirigeert het leerlingen- en het beginnersorkest. Hij groeide op in een muzikale familie. Vader was koordirigent, moeder speelde piano, zijn broer klarinet en zijn zus was zangeres. Al op jonge leeftijd gaf hij concerten; eerst op de blokfluit en later op hobo. In de tijd dat Harry hobo studeerde op het conservatorium werd hij hoboïst bij het Europees Philharmonisch Orkest te Brussel. Na het voltooien van zijn studie was hij een tijd lang freelance hoboïst, speelde hij eerste hobo bij het kamermuziekensemble Alkalmi en was hij als hobodocent verbonden aan de Muziekschool Leusden.

Zijn interesse voor het dirigeren werd gewekt toen hij wegens ziekte van een dirigent een concert moest dirigeren. Via Piebe Bakker, oud-dirigent van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, ontstond zijn passie voor het werken met kinderen en jongeren. Weijkamp studeerde daarop orkestdirectie bij Gerrit Fokkema en later volgde nog een studie koordirectie. Sinds die tijd heeft hij verschillende orkesten gedirigeerd en bijzondere projecten geleid. Vijf jaar lang is Weijkamp dirigent geweest bij een groot muziekproject voor de gemeente Amersfoort. Daarnaast heeft hij diverse schoolprojecten gedaan en was hij betrokken bij muzikale theatershows met Edwin Rutten (Ome Willem).

Naast het blaasorkest heeft Harry zich ook toegelegd op het symfonieorkest. Mede daarom studeert hij nu dan ook viool. Sinds april 2006 leidt Harry Weijkamp het leerlingenorkest van Caecilia en Ons Genoegen.