Ons Genoegen Renswoude zoekt secretaris

Harmonievereniging Ons Genoegen Renswoude is op zoek naar een secretaris. Voel je je thuis in het
muzikale verenigingsleven en lijkt het je leuk om een praktische en actieve bijdrage te leveren aan onze
harmonievereniging? Lees dan snel verder!

Secretaris

Als secretaris maak je onderdeel uit van het bestuur, dat op dit moment uit vier enthousiaste leden
bestaat. We zijn een actieve muziekvereniging waar plezier in samen muziek maken, verbinding en
muzikale ontwikkeling centraal staan. Er hebben zo’n 40 leerlingen les op een blaasinstrument of slagwerk.

Wat doe je

Het harmonieorkest bestaat momenteel uit 35 muzikanten.
Natuurlijk ben je als secretaris aanwezig bij de bestuursvergaderingen die één keer per maand
plaatsvinden. Daarnaast ben je gemiddeld 8 uur per week bezig met alles wat er verder bij het secretariaat
komt kijken. De secretaris:

  • is benaderbaar voor leden, ouders en andere belangstellenden en is geïnteresseerd in wat er leeft
    binnen de vereniging;
  • vertegenwoordigt de vereniging in schriftelijke uitingen naar buiten. Denk bijvoorbeeld aan
    uitnodigingen voor concerten, contacten met andere verenigingen en voor sommige onderwerpen
    ook met de Gemeente Renswoude;
  • maakt, in overleg met anderen, voor elk seizoen een planning van de komende activiteiten;
  • is aanspreekpunt voor de concertcommissie, de PR-commissie, de bibliotheekcommissie en de
    muziekkeuzecommissie;
  • houdt samen met de penningmeester de ledenadministratie bij;
  • houdt de leden op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de vereniging door middel van een
    digitale nieuwsbrief;
  • bereidt samen met de voorzitter de bestuurs- en ledenvergaderingen voor. De secretaris stelt in
    overleg met de andere bestuursleden de agenda samen en zorgt vervolgens voor de uitnodigingen;
  • maakt na elke vergadering de notulen, actiepuntenlijsten en activiteitenlijsten en houdt vinger aan
    de pols zodat de actiepunten worden uitgevoerd;
  • bewaart inkomende- en uitgaande (digitale) documenten.

Ben je enthousiast en ben/ken jij degene die wij zoeken? Of wil je eerst meer informatie of gewoon eens
van onze huidige secretaris horen waarom het secretariaat zo leuk is om te doen? Neem dan contact op
met Maaike van Saane via secretaris@onsgenoegen.org.

Secretaris OGR

Queen in Concert

16 maart komt “Queen in Concert” naar Renswoude. Dit muziekspektakel met legendarische muziek van de popgroep Queen heeft eerder in Zevenhuizen plaatsgevonden als benefietconcert voor de Lions Club Zevenhuizen. Samen met pianist Bernd van den Bos worden door Ons Genoegen bekende nummers gespeeld. Het prachtige Innuendo, het bijna klassieke Barcelona, Who want’s to live forever en het al jaren bovenaan de top 2000 staande Bohemian Rhapsody maken onderdeel uit van het programma.

Het concert begint om 20:00 uur, de zaal is vanaf 19:30 uur open.

Kaarten

Kaarten zijn voor € 12,50 te koop aan de kassa.
Helaas is reserveren niet meer mogelijk. Probeer het vanavond aan de kassa.

Queen in Concert Renswoude

16 maart was “Queen in Concert” in Renswoude. Dit muziekspektakel met legendarische muziek van de popgroep Queen was een groot, zeg maar zeer groot succes. Samen met pianist Bernd van den Bos werden door Ons Genoegen bekende nummers gespeeld. Het prachtige Innuendo, het bijna klassieke Barcelona, Who want’s to live forever, We are the Champions in een Rachmaninov-achtig arrangement en natuurlijk het al jaren bovenaan de top 2000 staande Bohemian Rhapsody .

Organisatie

De verschillende commissies en niet te vergeten onze vrijwilligers die ons elk concert weer helpen om de avond tot een succes te maken: Hartelijk Dank.

Dit concert stonden we voor een bijzondere uitdaging: hoe krijgen we een vleugel, volgens Bernd van den Bos de Bentley onder de vleugels, heelhuids op het podium? Dat bleek achteraf mee te vallen omdat de vleugel toch via de achteringang het podium op gereden kon worden.

Impressie Queen in Concert

Zoals gebruikelijk zijn er ook deze avond weer zeer mooie foto’s gemaakt. Gerard-Jan Gerritsen heeft dit voor zijn rekening genomen. De foto’s zijn te zien bij “In Beeld“.
Er zijn ook videoopnames gemaakt (dankjewel Jacqueline). Deze zijn op Facebook te beluisteren. Voor leden zijn de opnames van Teus (Dankjewel) te beluisteren onder opnames (eerst even inloggen).

Queen in Concert Zevenhuizen

In Zevenhuizen is Queen in Concert, een samenwerking tussen Ons Genoegen Renswoude en Bernd van den Bos , voor de eerste keer uitgevoerd. Op verzoek van de Lions Zevenhuizen is dit benefietconcert opgezet. Pianist Bernd van den Bos speelde een medley met nummers aangedragen door het publiek. Hij had de hoofdrol in The Queen Symphony movement 2 en speelde mee als onderdeel van ons Harmonieorkest.

Ons Genoegen speelde op haar beurt mooie werken als Innuendo, Barcelona, Queen Will Rock You en begeleidde Bernd in the Queen Symphony.

Enthousiast

Queen in Concert

We mochten spelen in een mooie kerk midden in Zevenhuizen. Hier was een podium neergezet waar het orkest met passen en meten net op paste. Een mooi orgel torende boven het orkest uit. Een unieke plek voor het concert. Het publiek reageerde blij verrast en was superenthousiast. Een van de gasten wilde niet geloven dat wij een amateurorkest zijn. Zij dacht dat er een semi-professioneel projectorkest was samengesteld. Een mooi compliment om dat te horen.

Benefiet

Het concert in Zevenhuizen was een benefietconcert voor Stichting Zuidplas Helpt. Het publiek heeft met de entreeprijs ook een gift gegeven voor dit goede doel. Een sponsor heeft de opbrengst verdubbeld waarmee Stichting Zuidplas Helpt een mooi bedrag van € 5000,- euro heeft gekregen.

Foto’s van Queen in Concert Zevenhuizen zijn te vinden op onze pagina “In Beeld“.

Sneeuwpretconcert

Leerlingen Ons Genoegen TROTSeren de kou

Een volle zaal opwarmen tijdens het Sneeuwpretconcert. Laat dat maar gerust aan de leerlingen van Harmonievereniging Ons Genoegen over. Op zaterdagavond 10 februari traden zij op voor een volle zaal in ’t Podium. “We zijn super trots op onze leerlingen en dus zetten we hen maar al te graag in de schijnwerpers”, vertelt voorzitter Pauline Dirven. “En wist je trouwens dat kinderen die een muziekinstrument bespelen, betere schoolprestaties behalen?” vroeg ze de zaal. “Als dat geen mooie, wetenschappelijk bewezen, bijkomstigheid is!”

Sneeuwpretconcert

Muzikale invulling

De jongste leerlingen van de vereniging mochten de avond aftrappen. Onder leiding van Kirsten Versteeg zetten deze AMV’ers (Algemene Muzikale Vorming) de eerste stappen in het maken van muziek. Ook de leerlingen die nog maar net de overstap hebben gemaakt naar een blaasinstrument durfden het aan om hun kunsten aan het publiek te laten horen. “Heel knap gedaan, want ga er maar aan staan. Voor zo’n volle zaal en dan gelijk al solo op het grote podium”, prijst Dirven de leerlingen. Onder leiding van dirigent Harry Weijkamp sloten de opleidingsorkesten de winterse avond af. “In deze orkesten leren de leerlingen samen muziek te maken én ontdekken ze vooral ook hoe leuk dit is om samen te doen.”

Sneeuwpretconcert

Après-ski

Natuurlijk werd de naam van het concert eer aangedaan met een gezellige afsluiting van après-ski in de bar, met warme chocolademelk voor de kinderen en glühwein voor het publiek.

Muziek over Grenzen

Volle zaal bij concert Muziek over Grenzen

Op zaterdagavond 4 november gaven Harmonievereniging Ons Genoegen en Fanfare Caecilia Scherpenzeel samen een concert met als thema Muziek over Grenzen. Een volle zaal met enthousiast publiek getuigde van een succesvolle avond. Daarbij zag zij voor de pauze dirigent Ria Kornet het gecombineerde orkest dirigeren. Na de pauze werd het stokje overgenomen door dirigent Madeleine Boertje, die sinds augustus leiding geeft aan het Renswoudse harmonieorkest.

Muziek over Grenzen

Het programma en vooral ook de samenstelling van het orkest zorgde voor een unieke belevenis. Want de combinatie van fanfare en harmonie in één orkest zie je niet vaak. Het verschil zit ‘m er met name in dat een fanfare alleen koperen blaasinstrumenten met slagwerk kent, terwijl in een harmonieorkest ook houten blaasinstrumenten zijn te vinden. Muzikanten en beide dirigenten gingen de uitdaging aan om er een mooi geheel van te maken.

Madeleine Boertje
Madeleine Boertje
Ria Kornet
Ria Kornet

Het thema Muziek over Grenzen vond op allerlei manieren haar weg door het programma. Zo begon de avond met de concertmars Mercury, passeerde muziek van de bekende Hollywood-film Pirates of the Caribbean de revue en mocht bijvoorbeeld ook Queen niet ontbreken. Na een staande ovatie aan het einde van de avond werd het publiek getrakteerd op de toegift onder de naam Bella Ciao, een Italiaans strijdlied. Behalve deze grenzen in verschillende muziekstijlen, wist ook presentator Gerben Roebersen het publiek te prikkelen. Daarbij zocht hij regelmatig de interactie met het publiek op en mocht natuurlijk een dikke knipoog naar de overgestoken gemeentegrens tussen Renswoude en Scherpenzeel niet ontbreken.

Speculaasactie

Tijdens de speculaasactie van Ons Genoegen komen leden aan het begin van de avond langs de deur.
Een pak speculaasbrokken of kruidnoten kosten 2,50 euro voor één pak, drie pakken kosten 6,50 euro en 5 pakken kosten 10,- euro.
De opbrengst is bestemd voor de organisatie van concerten.

Lekker voor de club én lekker voor jou!

Muziek over Grenzen

Op zaterdag 4 november geven Harmonievereniging Ons Genoegen en Fanfare Caecilia Scherpenzeel samen een concert in ’t Podium aan de Nijborg 2 in Renswoude. De zaal is om 19.30 uur geopend en het programma, met als thema Muziek over Grenzen,  start om 20.00 uur.

Plezier

“Plezier in samen muziek maken, van jong tot oud; dat is waar Ons Genoegen voor staat”, vertelt voorzitter Pauline Dirven enthousiast. “We hebben goed contact met onze buurvereniging Caecilia in Scherpenzeel en het leek ons beiden leuk om het samen muziek maken eens over de gemeentegrenzen heen te trekken.” Niet veel later was het idee om een gezamenlijk concert te geven geboren. “Met een overweldigend resultaat, want met twee orkesten samen hebben we een ontzettend goed gevuld podium. Meer dan de moeite waard om te zien en natuurlijk te horen. Het geeft een unieke ervaring voor muzikant én publiek om als Harmonie en Fanfare op één podium te zitten.”

Natuurlijk gaat het thema niet alleen over de plaatselijke gemeentegrenzen, maar heeft het op tal van andere manier zijn weg in de programmering gevonden. Muziek van de bekende Hollywood-film Out of Africa en van Pirates of the Caribbean zijn daarvan misschien wel de meest bekende voorbeelden.

Toegang

Kaarten zijn voorafgaand aan het concert te koop aan de deur. Kaarten kosten 7,50 euro. Voor kinderen van 12 tot en met 16 jaar is de prijs van een kaartje 5,00 euro. Alle leeftijden daaronder hebben gratis toegang. 

Gert Molenaar

Nijborg Renswoude nieuwe sponsor

De Nijborg Groep BV is de nieuwe zaalsponsor van harmonievereniging Ons Genoegen. Op woensdag 6 september tekenden Gert Molenaar en het bestuur van Ons Genoegen hiervoor een overeenkomst. Ook werd de nieuwe naam van de concertzaal in ‘t Podium onthuld: de Nijborgzaal. 

Nijborg BV nieuwe sponsor

Nijborg bestaat ruim 40 jaar en is daarmee een bekende en toonaangevende bedrijfsgroep in het dorp. Gert Molenaar van Nijborg vindt de lokale binding belangrijk. “Wij zijn dagelijks bezig onze talenten in te zetten binnen ons bedrijf. We dragen graag ons steentje bij om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van andere Renswoudse talenten. We vinden het mooi om dat onder meer door deze steun aan Ons Genoegen kunnen doen.” Wim van Velzen, penningmeester, is verheugd met de nieuwe ondersteuning: “Nijborg ondersteunt ons de komende drie jaar financieel. Daarmee kunnen we hoogwaardige muziekles blijven geven en mooie concerten organiseren.”

Kunstroute 2023

Kunstroute en BBQ

Zaterdag 2 september 2023 was in Renswoude de jaarlijkse Kunstroute. Door het hele dorp en het buitengebied hielden kunstenaars open huis en toonden zij hun kunstwerken. Dit jaar was daar ook een muzikale bijdrage bij van Ons Genoegen. De eerste bijdrage was van de leerlingen en beginners, daarna een optreden van het harmonieorkest.

Aansluiten op de optredens was er de BBQ voor alle leden. Mede dankzij het mooie weer, maar vooral dankzij de leden zelf, was het weer een groot succes. De catering werd dit keer verzorgd door Brasserie de Kraai die mooie salades had klaargezet en lekkere broodjes sate, hamburger en worst bereidde.

Jubilarissen

De BBQ is ook gebruikt om onze jubilarissen in het zonnetje te zetten. Allereerst Jan Hoogeweg die al 65 jaar zijn bijdrage levert aan de amateurmuziek. Daarna werden Nynke Bos, Gerrie van Harn-van den Broek en Janita Beukhof-Schimmel aan de beurt, allen in verband met hun 25-jarig jubileum.
Allemaal kregen ze een oorkonde en een ereteken opgespeld. Van harte gefeliciteerd!

Foto’s en een paar video’s zijn terug te kijken op onze “In Beeld”-pagina’s