repetitie

Muzieklessen en repetities weer gestart

Harmonievereniging Ons Genoegen is het nieuwe seizoen begonnen en heeft de orkestrepetities en muzieklessen weer opgestart. “En iedereen die wil meespelen of een instrument wil leren bespelen, is welkom!”, aldus voorzitter Pauline Dirven.

Muzieklessen op basisscholen

De komende weken geeft Ons Genoegen ook weer muzieklessen in de groepen vier van basisscholen De Borgwal en De Stifthorst. De lessen worden gegeven door Kirsten Versteeg, een ervaren muzikant en docent bij Ons Genoegen. “Tijdens deze lessen maken de kinderen spelenderwijs kennis met de vereniging, verschillende muziekinstrumenten en het plezier dat muziek maken met zich meebrengt. Ook maken de leerlingen een eigen videoclip.” Op vrijdag 7 oktober wordt het project afgesloten met diverse muziekworkshops in ’t Podium. Ook de muzikanten uit het leerlingenorkest van Ons Genoegen laten dan horen wat ze kunnen.” Het programma start om 18.30 uur en duurt tot 20.00 uur. Kirsten: “Ook kinderen die niet mee hebben gedaan aan de lessen, maar wel mee willen doen aan de workshops, zijn welkom.”

Die scholenbezoeken richten zich vooral op de jonge kinderen, maar Ons Genoegen heeft ervaren docenten en muzieklessen zijn er voor alle leeftijden. “Iedereen die een instrument wil leren bespelen, kan bij Ons Genoegen terecht”, vertelt Pauline. “En ook mensen die vroeger een instrument bespeelden en weer opnieuw willen starten, zijn van harte welkom.”

18 november try-out concert

Het harmonieorkest van de vereniging bereidt zich de komende maanden voor op het concertconcours. “Ons Genoegen doet op 26 november mee aan een concours in theater Hanzehof in Zutphen”, vertelt Pauline. “Daar speelt het orkest voor een professionele jury van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie, de KNMO. Speciaal voor inwoners van Renswoude en andere belangstellenden geeft de vereniging daarom op vrijdag 18 november een try-out concert.”

Aanmelden

Belangstellenden die een instrument willen leren spelen of hun oude hobby weer willen oppakken, kunnen contact opnemen via secretaris@onsgenoegen.org. Of loop op een woensdagavond rond 19.00 of 20.45 uur binnen in ’t Podium aan de Nijborg 2 in Renswoude, wanneer het harmonieorkest repeteert. Kijk op www.onsgenoegen.org voor meer informatie.

Voorjaarsconcert

Ons Genoegen viert de lente met geslaagd Voorjaarsconcert

Met hits van onder andere Queen, Michael Jackson en Ed Sheeran heeft Ons Genoegen uit Renswoude de start van de lente gevierd. Het harmonieorkest gaf het voorjaarsconcert op zaterdag 9 april in ’t Podium.

Het Harmonieorkest tijdens het voorjaarsconcert
Het harmonieorkest

Aan het begin van de avond stond de vereniging eerst stil bij de situatie in Oekraïne. Ons Genoegen wilde de vluchtelingen, die in het dorp worden opgevangen, een fijne avond bezorgen. Daarom mochten Oekraïners gratis naar binnen. “We vinden het verschrikkelijk om te zien wat er in jullie land gebeurt”, vertelde trombonist Anton Jan in een korte toespraak. ”Met mooie muziek hopen we dat jullie een fijne avond hebben.” Het orkest speelde vervolgens het volkslied van Oekraïne.

Afscheid docent

Tijdens het concert werd ook afscheid genomen van klarinetdocent Krijn van Delzen. Bestuurslid Jeroen Vreeburg deelde met de zaal een aantal aanstekelijke anekdotes en bedankte Krijn voor alle jaren en zijn betrokkenheid bij de vereniging. “Krijn was 22 jaar dirigent van Ons Genoegen, maar nam in 2010 al afscheid van de dirigentenbok. Tot en met 2021 bleef hij echter nog klarinetles geven.” Om Krijn en zijn vrouw toch betrokken te houden bij de vereniging, kregen zij levenslang gratis toegang tot alle concerten van Ons Genoegen cadeau.”

Afscheid Krijn van Delzen tijdens het voorjaarsconcert
Afscheid Krijn van Delzen

Bekende muziek

Op het programma stond veel bekende muziek, zoals een medley van de musical ‘Les Miserables’, hits van de rockband Queen, nummers van Michael Jackson en het romantische ‘Perfect’ van Ed Sheeran. Ook het leerlingenorkest liet tijdens een kort optreden horen wat zij in hun mars hebben. Het voorjaarsconcert viel goed in de smaak bij het publiek, want de orkesten werden meerdere keren beloond met een lang en enthousiast applaus.

Tot ziens bij het kasteel

Het volgende optreden van Ons Genoegen is op zaterdag 18 juni. Dan geeft het orkest een concert bij Kasteel Renswoude. Houd www.onsgenoegen.org in de gaten voor meer informatie.

sfeerimpressie van het vrolijke voorjaarsconcert 2022 van Ons Genoegen Renswoude.
« van 2 »

Meer foto’s zijn te zien op onze “In Beeld”-pagina.

Terugluisteren kan ook:

The Sound of Christmas

The Sound of Christmas met Erica Yong

Harmonievereniging Ons Genoegen geeft op zaterdag 14 december een concert met als titel ‘The Sound of Christmas’. Tijdens het concert treedt ook zangeres Erica Yong op.

The Sound of Christmas

“’The Sound of Christmas’ is vergelijkbaar met de concertenreeks van ‘Renswoude Musica’ uit 2012 en 2017, maar dan in ons eigen gebouw. Het concert zal niet te vergelijken zijn met de normale concerten die wij geven”, legt Anton-Jan Cozijnsen van de projectcommissie uit. “De zaal zal prachtig verlicht zijn, het orkest speelt mooie kerstwerken en zangeres Erica Yong zingt samen met Ons Genoegen de bekendste kersthits. Zo staat muziek van de film ‘The Polar Express’ op het programma, net als meezingers als ‘All I Want for Christmas’ van Mariah Carey en ‘Thank God It’s Christmas’ van Queen. Deze vrolijke, muzikale avond is de perfecte start van de kerstperiode!”

Magische kerstshow met Erica Yong

Tijdens het concert speelt Ons Genoegen samen met Erica Yong. “Erica is een zeer allround zangeres die al jaren actief is in de entertainment- en evenementenwereld”, vertelt Anton Jan enthousiast. De afgelopen jaren was ze soliste bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in de producties ‘Queen in Concert’, ‘The Beatles in Concert’ en ‘Hollywood in Concert’ en vervulde zij één van de hoofdrollen in de musical: ‘All Shook Up / Love me Tender’. Ook zong ze diverse titelsongs in, zoals de titelsong van de dolfijnenshow ‘Aqua bella’ in het Dolfinarium en van de soapserie ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Verder schitterde ze in de Dinnershow 21 ON AIR van RTL. Anton Jan: “Door haar krachtige stem en imponerende performance behoort Erica tot de ‘powerladies’ onder de Nederlandse zangeressen. We zijn er dan ook trots op dat we haar naar Renswoude hebben kunnen halen voor een magische kerstshow.”

Toegang

Kaarten kosten 15 euro, kinderen tot en met 15 jaar betalen 7,50 euro en zijn verkrijgbaar bij COOP Renswoude, Dorpsplein 14.

Kasteelconcert Ons Genoegen Renswoude

Zomeravondconcert ondanks regen druk bezocht

Met zomerse muziek hebben harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude en fanfareorkest Caecilia Scherpenzeel op zaterdag 6 juli het muzikale seizoen afgesloten.

Het Van Gent Zomeravondconcert zou worden gegeven op het plein voor Kasteel Renswoude. Vanwege het slechte weer werd besloten het concert te verplaatsen naar ’t Podium. “Ik ben dan ook erg blij dat de zaal zo vol zit en er zoveel mensen zijn komen luisteren”, vertelt Erwin Veldhuizen, voorzitter van Ons Genoegen. “Hoewel het buiten druppelt, voelt het binnen tropisch aan! We maken er gewoon binnen een gezellige zomerse avond van.”

Bekende muziek

Caecilia Scherpenzeel onder leiding van Gerd Wensink opende de avond met het werk ‘Fanfare of Glory’ van Johan de Nijs. Het Scherpenzeelse orkest speelde verder nog de medley ‘Mamma Mia’ met bekende hits van ABBA,  ‘I’ve got the music in me’ van de Kiki Dee Band gearrangeerd door Stef Minnebo en de medley ‘Elvis in Concert’ met bekende werken van Elvis. Na de pauze vervolgde Ons Genoegen onder leiding van Chris Kok het programma. Het Renswoudse orkest speelde onder andere de Spaanse paso doble ‘Amigas de La Armonica’ en de Latijns-Amerikaanse werken ‘Caribe’ en ‘El Cumbanchero’. In het bigbandwerk ‘High Voltage’ gaven saxofonist Dirkjan van Velze en trombonist Anton-Jan Cozijnsen een solo. Verder speelde het orkest vanwege het 25-jarig bestaan van de film ‘The Lion King’ een medley met bekende nummers uit te film.

Kasteelconcert Ons Genoegen Renswoude

Concert bij kasteel

Ons Genoegen geeft ieder jaar in de zomer een buitenconcert. “Eens per twee jaar geven we, als het mooi weer is, een muzikaal optreden bij Kasteel Renswoude. Speciaal voor dat concert nodigen we een gastorkest uit”, legt de voorzitter uit. “Op deze manier versterken we op muzikale wijze de onderlinge samenwerking en geven we het publiek de mogelijkheid om te genieten van twee orkesten. En aangezien onze band met Caecilia al tientallen jaren goed is, vonden we het logisch om hen weer in Renswoude te verwelkomen.” Een foto-impressie vind je hier.

Met het Van Gent Zomeravondconcert heeft Ons Genoegen het muzikale seizoen afgesloten. Begin september starten de orkestrepetities en beginnen de lessen in ’t Podium weer. Meer activiteiten en informatie over de vereniging is te vinden op www.onsgenoegen.org.

Kasteelconcert Ons Genoegen Renswoude

Ons Genoegen te gast in Ederveen

Ons Genoegen heeft op zaterdag 22 juni een optreden gegeven in Ederveen. Het orkest, onder leiding van Chris Kok, was daar op uitnodiging van Muziekvereniging Irene uit Ederveen. Het Ederveense orkest was in 2016 te gast in Renswoude om samen met Ons Genoegen bij Kasteel Renswoude een concert te geven. Helaas werkte het weer toen niet mee, waardoor het concert verplaatst werd naar ’t Podium. Irene Ederveen vond het een leuk idee om nu Ons Genoegen uit te nodigen.

mooie avond

Dit keer werkte het weer wel mee en traden beide orkesten op in een sfeervol ingerichte kasteeltuin. Onder het genot van een zomers zonnetje en een lekker drankje konden bezoekers genieten van live muziek. De avond werd afgesloten door de band “Apple Jazz”.

Impressie

Een impressie van de uitvoering vind je bij “In Beeld“.

Ons Genoegen geeft zomers concert op Kasteelplein

Om het muzikale seizoen af te sluiten, geeft Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude het Van Gent Zomeravondconcert. Het zomers concert vindt plaats op zaterdag 6 juli op het plein van Kasteel Renswoude.

Programma

Tijdens de avond treedt ook Caecilia Scherpenzeel, onder leiding van Gerd Wensink, op. Het Scherpenzeelse orkest opent de avond met onder andere werken als ‘Fanfare of Glory’, ‘Mamma Mia’ en ‘Elvis in Concert’. Na de pauze betreedt Ons Genoegen het podium. Het orkest uit Renswoude speelt onder andere ‘Strike up the Band’ van George Gershwin, de Spaanse paso doble ‘Amigas de La Armónica’ en een medley van de bekende Disney-film ‘The Lion King’ van componisten Elton John en Hans Zimmer.

Toegang

Het zomers concert begint om 19.30 uur. Toegang is gratis. Bij slecht weer wordt het concert gehouden in ’t Podium aan de Nijborg 2 in Renswoude.

Ons Genoegen geeft voorjaarsconcert

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude geeft op zaterdag 13 april een voorjaarsconcert in gebouw ’t Podium aan de Nijborg 2 in Renswoude. Het harmonie- en het leerlingenorkest treden deze avond op. Op het programma staan onder andere ‘Highdays and Holidays’ van Philip Sparke’, ‘Appalachian Overture’ van James Barnes en het stuk ‘Piccolo Picante’ van Derek Bourgeois. Bij dit laatste werk treedt Maaike van Saane op piccolo als solist op. Na de pauze speelt het orkest lichte, Zuid-Amerikaanse Latin muziek. Het concert begint om 20.00 uur, de zaal is om 19.30 uur open. Kaarten kosten 5 euro voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Kaarten zijn voorafgaand aan het concert verkrijgbaar aan de deur.

 

Sneeuwpretconcert

Leerlingen Ons Genoegen geven Sneeuwpretconcert

Het Beginnersorkest en het Leerlingenorkest van harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude geven op vrijdag 25 januari een sneeuwpretconcert. Onder leiding van Harry Weijkamp brengen de beide orkesten de bezoekers in winterse sferen. Het concert wordt gegeven in ’t Podium aan de Nijborg 2 in Renswoude. De zaal is om 19.00 uur open en het concert begint om 19.30 uur. Toegang is gratis.

Ons Genoegen eert ‘Helden van Renswoude’

Met een bijzonder concert staat harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude op zaterdag 24 november stil bij de helden van Renswoude. “We gaan met onze muziek helden in het zonnetje zetten”, vertelt Judith Plantinga.

Waarom Ons Genoegen stilstaat bij de helden van Renswoude? “Omdat we er een heleboel hebben”, legt Judith uit. Vanuit de concertcommissie is zij betrokken bij de organisatie van het concert. “Renswoude kent verschillende helden met ieder zijn eigen achtergrond. Neem helden van vroeger, zoals de stichter van het dorp: Johan van Reede. Of Maria Duyst van Voorhout, die in 1754 overleed. Tot op de dag van vandaag helpt zij met haar geld nog mensen.”

Veel kleuren
Ons Genoegen staat tijdens het concert ook stil bij de helden van vandaag. “We hebben meer sporthelden onder ons dan we denken”, lacht Judith. “Uiteraard eren we ook de mensen die voor onze veiligheid zorgen, zoals de politie, brandweer en de EHBO. Dat zijn minstens zulke grote helden. Het is een thema met veel kleuren dus.”

Het concert begint om 20.00 uur, de zaal is om 19.15 uur open. Kaarten kosten 8 euro en zijn verkrijgbaar voorafgaand aan het concert bij de deur.

Zomermatineeconcert

Zomers concert op het Dorpsplein Renswoude

Met het Van Gent Zomermatineeconcert luidt harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude op zaterdagmiddag 7 juli de zomer in. Het concert wordt gegeven op het Dorpsplein in Renswoude. Op het programma staat luchtige, zomerse muziek. Zo speelt het orkest werken als ‘MacArthur Park’, ‘Sing Sing Sing’ en ‘Lionel!’. Tijdens het concert laat ook het opleidingsorkest van de vereniging van zich horen.

Gratis

Het concert begint om 16.00 uur. Toegang is gratis. Bij slecht weer wordt het concert gehouden in gebouw ’t Podium aan de Nijborg 2.