Muziek over Grenzen

Volle zaal bij concert Muziek over Grenzen

Op zaterdagavond 4 november gaven Harmonievereniging Ons Genoegen en Fanfare Caecilia Scherpenzeel samen een concert met als thema Muziek over Grenzen. Een volle zaal met enthousiast publiek getuigde van een succesvolle avond. Daarbij zag zij voor de pauze dirigent Ria Kornet het gecombineerde orkest dirigeren. Na de pauze werd het stokje overgenomen door dirigent Madeleine Boertje, die sinds augustus leiding geeft aan het Renswoudse harmonieorkest.

Muziek over Grenzen

Het programma en vooral ook de samenstelling van het orkest zorgde voor een unieke belevenis. Want de combinatie van fanfare en harmonie in één orkest zie je niet vaak. Het verschil zit ‘m er met name in dat een fanfare alleen koperen blaasinstrumenten met slagwerk kent, terwijl in een harmonieorkest ook houten blaasinstrumenten zijn te vinden. Muzikanten en beide dirigenten gingen de uitdaging aan om er een mooi geheel van te maken.

Madeleine Boertje
Madeleine Boertje
Ria Kornet
Ria Kornet

Het thema Muziek over Grenzen vond op allerlei manieren haar weg door het programma. Zo begon de avond met de concertmars Mercury, passeerde muziek van de bekende Hollywood-film Pirates of the Caribbean de revue en mocht bijvoorbeeld ook Queen niet ontbreken. Na een staande ovatie aan het einde van de avond werd het publiek getrakteerd op de toegift onder de naam Bella Ciao, een Italiaans strijdlied. Behalve deze grenzen in verschillende muziekstijlen, wist ook presentator Gerben Roebersen het publiek te prikkelen. Daarbij zocht hij regelmatig de interactie met het publiek op en mocht natuurlijk een dikke knipoog naar de overgestoken gemeentegrens tussen Renswoude en Scherpenzeel niet ontbreken.