Queen in Concert

Queen in Concert in bomvol ‘t Podium

Liefhebbers van muziek van de legendarische popgroep Queen konden zaterdagavond 16 maart hun hart ophalen in ‘t Podium. Daar speelde het harmonieorkest van Ons Genoegen, onder leiding van Madeleine Boertje, samen met Bernd van den Bos op vleugel hoogtepunten uit het Queen-repertoire.

Organisatie

De verschillende commissies en niet te vergeten onze vrijwilligers die ons elk concert weer helpen om de avond tot een succes te maken: Hartelijk Dank.

Dit concert stonden we voor een bijzondere uitdaging: hoe krijgen we een vleugel, volgens Bernd van den Bos de Bentley onder de vleugels, heelhuids op het podium? Dat bleek achteraf mee te vallen omdat de vleugel toch via de achteringang het podium op gereden kon worden.

Impressie Queen in Concert

De Nijborgzaal van ‘t Podium zat bomvol publiek. Zij genoten van een avondvullend en afwisselend programma. Het orkest speelde hits als ‘We will rock you’, ‘Somebody to love’ en het legendarische ‘We are the champions’. Pianist Bernd van den Bos, zelf een groot bewonderaar van Queen, wist het publiek te betoveren met zijn solo’s in the Queen Symfonie en Who wants to live forever.

Als Bernd in zijn improvisaties meer dan tien aangevraagde stukken verwerkt, raakt het publiek verder onder de indruk. Nadat Ons Genoegen het topstuk ‘Bohemian Rhapsody’ speelde, ontvingen het orkest, Madeleine en Bernd een lange staande ovatie.

Zoals gebruikelijk zijn er ook deze avond weer zeer mooie foto’s gemaakt. Gerard-Jan Gerritsen heeft dit voor zijn rekening genomen. De foto’s zijn te zien bij “In Beeld“.
Er zijn ook video-opnames gemaakt (dankjewel Jacqueline). Deze zijn op YouTube te beluisteren. Voor leden zijn de opnames van Teus (dankjewel) te beluisteren onder opnames (eerst even inloggen).
Als laatste en zeker niet het minste heeft Johnny van Bergen een mooie film gemaakt van het concert. Ook deze is te bekijken en te beluisteren via YouTube