Online herdenkingsdienst Dodenherdenking 2021

Muzikanten van Ons Genoegen hebben op 4 mei 2021 een bijdrage geleverd aan de Dodenherdenking in Renswoude. Door het coronavirus kon er geen grote bijeenkomst georganiseerd worden, daarom werd een online herdenkingsdienst gehouden. Een ensemble van vijf muzikanten heeft de dienst muzikaal aangekleed, daarnaast speelde een trompettist het taptoe-signaal voorafgaand aan de twee minuten stilte.

kerst

Kerst in de Koepel

Vanavond is de digitale dienst ‘Kerst in de Koepel’ te zien. ‘Kerst in de Koepel’ is georganiseerd door de evangelisatiecommissie en de sing-in commissie, in plaats van de jaarlijkse Volkskerstzang. Tijdens de dienst is er muziek (van onder andere koperblazers van Ons Genoegen), interactie met de gemeente en een kerstboodschap van ds. R.Z. Scheltens-Ritzema. ‘Kerst in de Koepel’ is terug te luisteren op https://www.hervormdrenswoude.nl/diensten/dienst-gemist/
Fijne feestdagen!
Examen

Examen? Geslaagd!

Leerlingen Ons Genoegen geslaagd voor examen

Acht leerlingen van harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude hebben afgelopen maand met succes theorie-examen gedaan. Vier van hen deden A-examen en vier B-examen. Elise Hannewijk, Else Kool, Lisanne van Dijk en Ruth van der Ham slaagden voor hun A-diploma, Nathan Bakker, Niels Hardon, Christiaan van ‘t Riet en Wout-Jan Mooij voor hun B-diploma. Later dit jaar zullen de geslaagden hun praktijkexamen afleggen.

Gefeliciteerd!

Ons Genoegen 40e solisten- en ensemblesconcours UITGESTELD

Ons Genoegen volgt de adviezen van het RIVM – Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en de KNMO en heeft besloten in verband met de Coronacrisis het solisten- en ensemblesconcours af te gelasten.

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude houdt op zaterdag 28 maart een solisten- en ensemblesconcours. Het concours wordt gehouden in ’t Podium aan de Nijborg 2 in Renswoude. Het is een bijzondere editie, want het is de 40e keer dat Ons Genoegen het concours organiseert. Tijdens het concours brengen tientallen muzikanten voor jury en publiek muzikale werken ten gehore. Elk optreden wordt beoordeeld en van commentaar voorzien door een jurylid. De deelnemers strijden in drie verschillende kwaliteitsdivisies als solist, in duet of als ensemble om de eerste en tweede prijs. De winnaar van de avond gaat naar huis met de wisselbeker. Toegang is gratis.

‘t Podium weer schoon

Zaterdag 29 februari hebben leden van Ons Genoegen weer grote schoonmaak gehouden in ons gebouw, ‘t Podium.

Samen met de toekomst van onze vereniging zijn alle ruimten onder handen genomen. De voorraadruimte is opgeruimd en de instrumentenruimte is weer aan kant.

 

Uiteraard hebben de schoonmakers ook een bakje koffie gedronken.

De schoonmaak is afgerond met de gebruikelijke lunch. We kunnen weer even vooruit.

Schoonmakers, bedankt voor de hulp.

Ons Genoegen geeft zomers concert op Kasteelplein

Om het muzikale seizoen af te sluiten, geeft Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude het Van Gent Zomeravondconcert. Het zomers concert vindt plaats op zaterdag 6 juli op het plein van Kasteel Renswoude.

Programma

Tijdens de avond treedt ook Caecilia Scherpenzeel, onder leiding van Gerd Wensink, op. Het Scherpenzeelse orkest opent de avond met onder andere werken als ‘Fanfare of Glory’, ‘Mamma Mia’ en ‘Elvis in Concert’. Na de pauze betreedt Ons Genoegen het podium. Het orkest uit Renswoude speelt onder andere ‘Strike up the Band’ van George Gershwin, de Spaanse paso doble ‘Amigas de La Armónica’ en een medley van de bekende Disney-film ‘The Lion King’ van componisten Elton John en Hans Zimmer.

Toegang

Het zomers concert begint om 19.30 uur. Toegang is gratis. Bij slecht weer wordt het concert gehouden in ’t Podium aan de Nijborg 2 in Renswoude.

Kasteel Bruinhorst

Ons Genoegen met Irene Ederveen

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude treedt op zaterdag 22 juni op in Ederveen. Het orkest, onder leiding van Chris Kok, is te gast bij Muziekvereniging Irene Ederveen. Het Ederveense orkest, onder leiding van Sandra van Luijtelaar, geeft die avond een concert bij Kasteel Bruijn Horst.

Programma

Ons Genoegen opent de avond, zij spelen zomerse nummers zoals Sedona, The Lion King en Malaguena. Na de pauze treedt Irene Ederveen op. De avond wordt afgesloten door Apple Jazz.

Locatie

Het concert wordt gegeven bij Kasteel Bruijn Horst aan de Luntersekade 1 in Ederveen. Het begint om 19.30 uur. Toegang is gratis. Bij slecht weer wordt het concert gehouden in Dorpshuis de Zicht aan het Marktplein 10 in Ederveen.

Zomerjeugdconcert

Leerlingen van Ons Genoegen Renswoude geven op vrijdagavond 21 juni een Zomerjeugdconcert. De leerlingen laten tijdens het concert zien én horen wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd.

AMV

Zo treden leerlingen van de opleiding Algemene Muzikale Vorming (AMV) op en laten het Beginnersorkest en Leerlingenorkest van zich horen. Voor de leerlingen is het concert een leuke manier om de ingestudeerde muziekwerken aan een groot publiek te laten horen. Het belooft dan ook een gezellige avond te worden met een vol programma waarin diverse muziek aan bod gaat komen.

Informatie

Het concert begint om 19.00 uur in ’t Podium aan de Nijborg 2 in Renswoude. Toegang is gratis. De zaal is om 18.30 uur open.

Start lente gevierd met voorjaarsconcert

Met onder andere lichte, Zuid-Amerikaanse muziek heeft harmonievereniging Ons Genoegen de start van de lente gevierd. Het harmonieorkest uit Renswoude gaf het concert op zaterdag 13 april in ’t Podium.

Voor de pauze stonden verschillende soorten werken op het programma. “We hebben er voor gekozen vanavond weer eens een aantal echte hafa-werken op het programma te zetten”, legt voorzitter Erwin Veldhuizen uit. “Dat zijn stukken die flink uitdagend zijn voor alle secties uit het orkest. En dat zijn ook stukken waar een verhaal in zit. Geen zielloze stukjes muziek, maar verhalen over emotie, liefde, passie, geluk en leven.”

Symfonisch gedicht
Eén van die stukken, was het werk ‘Pilatus: Mountain of Dragons’. Het orkest vertelde met dit symfonische gedicht het verhaal van een groep moedige avonturiers die de berg Pilatus beklimmen om op zoek te gaan naar een draak. Presentatrice Jannieke Gerritsen vertelde voorafgaand aan het optreden het verhaal achter het muziekwerk. Tijdens deze uitleg liet het orkest korte fragmenten uit het stuk horen, zodat het publiek het verhaal van het muziekwerk goed kon volgen. Aansluitend speelde het orkest het hele stuk van het begin tot het eind.

Solist
Tijdens het concert trad ook soliste Maaike van Saane op met het stuk ‘Piccolo Picante’ van Derek Bourgeois. De piccolo-speler liet aan het publiek horen hoe goed zij het kleine blaasinstrument beheerst. Na een indrukwekkend optreden werd Maaike beloond met een lang en enthousiast applaus.

Latin
Na de pauze trad eerst het leerlingenorkest van Ons Genoegen op. De leerlingen lieten aan het publiek horen wat zij zoal in hun mars hebben. Bij het laatste stuk betrad ook het harmonieorkest het podium. Samen speelden de beide orkesten een medley van muziek uit de musical ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’.

Nadat de leerlingen het podium hadden verlaten, speelde het orkest lichte, Zuid-Amerikaanse muziek. Onder andere de muziekwerken ‘Malaguena’, ‘Spain’ en ‘El Cumbanchero’ werden gespeeld. Met deze Latin muziek kwam de voorjaarssfeer er bij het publiek goed in.

Het volgende optreden van Ons Genoegen is op zaterdag 6 juli. Dan geeft het orkest een concert bij Kasteel Renswoude. Houd www.onsgenoegen.org in de gaten voor meer informatie.