Concertconcours 2022

Eerste prijs op concertconcours

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude heeft met 80 punten een eerste prijs behaald tijdens het concertconcours in Zutphen. “Het orkest heeft sfeervol gespeeld en een mooie prestatie neergezet“, aldus de jury.

Ons Genoegen begon het concours met het inspeelwerk ‘Atheneo Musical’ van Mariano
Puig. Vervolgens speelde het orkest de concourswerken ‘Noah’s Ark’ van Bert Appermont, ‘The Seventh Night of July’ van Itari Sakai en ‘Martenizza’ van Piet Swerts.

De jury beoordeelde het optreden met 80 punten, wat goed was voor een eerste prijs. “Er werd muzikaal gespeeld, zo maakte het orkest mooie bewegingen bij Noah’s Ark en werd er keurig gefraseerd”, zo gaf de jury aan. “Mooi van karakter en een goede cadans.” Als feedback gaf de jury dat het orkest nog kan werken aan de balans, dynamiek en het samenspel.

Concertconcours te Zutphen

Muzikale lijn doorzetten

Voorzitter Pauline Dirven zei bij terugkomst in ’t Podium dat het feest was. “We hebben een fantastische dag gehad en op het concertconcours een prachtig resultaat neergezet. Daar mogen we trots op zijn.” Ook dirigent Chris Kok is tevreden: “Het gaat bij een concours niet alleen om het resultaat, maar juist ook om het proces ernaartoe. De voorbereidingsperiode was erg goed en we hebben als orkest een mooie prestatie neergezet. De feedback van de jury gebruiken we de komende periode om als orkest verder te groeien.”

Niveau toetsen

Ons Genoegen speelt sinds 2001 in de tweede divisie, de een-na-hoogste afdeling van de amateurblaasmuziek. Het orkest gaat iedere vijf jaar op concours van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) om het niveau te laten bevestigen.

Terugkijken en luisteren

Foto’s van de dag zijn te vinden op onze pagina In Beeld. Onze trouwe aanhangers hebben ook geluidsopnames gemaakt. Deze zijn terug te vinden op ons kanaal op Youtube (@Harmonievereniging Ons Genoegen Renswoude) Bijvoorbeeld Noah’s Ark.

.

voorbereidingen concertconcours

Laatste voorbereidingen

Met een try-out concert heeft Ons Genoegen uit Renswoude de voorbereidingen voor het concertconcours afgesloten. Het orkest speelt tijdens dit concours voor een professionele jury in de Hanzehof in Zutphen. “Het is een heel bijzondere én veelbelovende avond, want er treden twee orkesten op”, vertelde voorzitter Pauline Dirven voorafgaand aan het concert. “Beide orkesten doen op 26 november mee aan een concertconcours in Zutphen. In Theater Hanzehof spelen de orkesten voor een professionele jury van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie, de KNMO. Na maanden intensief repeteren laten zij vanavond het resultaat vast horen én kunnen zij nog één laatste keer repeteren met echt publiek in de zaal.”

Voorbereidingen concertconcours

Puntjes op de ‘i’

Het programma werd geopend door Harmonie Martinus uit Oud-Zevenaar onder leiding van Willeke de Laak. Het orkest uit Oud-Zevenaar speelde ‘Orgullo Santiaguista’, ‘Spirals of Light’, ‘Center of the Universe’ en ‘Aurora Borealis’. Ons Genoegen speelde na de pauze onder leiding van Chris Kok ‘Atheneo Musical’, ‘Martenizza’, ‘Noah’s Ark’ en ‘The Seventh Night of July’.

Dirigent Chris Kok was erg tevreden over het optreden. “Het was een prachtig optreden en Renswoude heeft kunnen horen wat we kunnen. We hebben nu nog één week om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten”, zo vertelt hij. “Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we tijdens het concours een prachtig resultaat gaan neerzetten.”

Terugkijken

De foto’s van de geslaagde avond zijn hier te vinden.
Opnames beluister je hier (even inloggen).

Speculaas

Speculaas en kruidnoten

Harmonievereniging Ons Genoegen verkoopt donderdag 10 en vrijdag 11 november speculaas en kruidnoten. Leden van de vereniging komen huis-aan-huis langs om de speculaasbrokken en kruidnootjes aan de man te brengen. Op donderdag- en vrijdagavond wordt er verkocht binnen de bebouwde kom. Een pak speculaasbrokken of kruidnoten kost 2,50 euro, drie pakken kosten 6,50 euro. De opbrengst is bestemd voor de organisatie van concerten.

Concertconcours

Try-out concert

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude geeft op vrijdag 18 november samen met Harmonie Martinus uit Zevenaar een Try-Out Concert. Het concert wordt gegeven in muziekgebouw ’t Podium en staat volledig in het teken van het concertconcours van een week later.

Concertconcours

Harmonie Martinus onder leiding van Willeke de Laak opent het programma. Het orkest uit Oud-Zevenaar speelt ‘Spirals of Light’, ‘Center of the Universe’ en ‘Aurora Borealis’. Ons Genoegen speelt na de pauze onder leiding van Chris Kok ‘Atheneo Musical’, ‘Martenizza’, ‘Noah’s Ark’ en ‘The Seventh Night of July’.

Concertconcours

De beide orkesten doen een week later mee aan een concertconcours in Zutphen. In Theater Hanzehof spelen de orkesten voor een professionele jury van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie, de KNMO. Als afsluiting van het lange repetitieproces en als laatste voorbereiding voor het concours, geven de verenigingen een Try-Out Concert op 18 november. Voor inwoners van Renswoude en andere belangstellenden is dit direct een mooie kans om alvast te luisteren naar het eindresultaat.  

De concertavond begint om 20.30 uur in ’t Podium aan de Nijborg 2. De zaal is om 20.00 uur open. Kaarten kosten 5 euro en zijn voorafgaand aan het concert te koop aan de deur. Meer activiteiten en informatie over Ons Genoegen is te vinden in de agenda.

Rabo ClubSupport

Rabo ClubSupport

Ruim 1.600 euro van Rabobank voor Ons Genoegen
Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude heeft ruim 1.600 euro ontvangen van de Rabobank. De muziekvereniging kreeg dat bedrag, omdat het meedeed aan de Rabo ClubSupport-actie.

Erben Wennemars

De cheque werd uitgereikt door schaatser Erben Wennemars. Iedereen met een Rabobank-rekening kon stemmen uitdelen aan verenigingen en iedere stem leverde geld op voor de betreffende vereniging. Om te stemmen, moest elke rekeninghouder wel eerst lid worden van de Rabobank. Ons Genoegen dankt alle mensen die op Ons Genoegen gestemd hebben. Ook dankt de vereniging de Rabobank voor haar financiële bijdrage.

Activiteiten voor jeugdleden

Voor Ons Genoegen zijn jeugdleden enorm belangrijk. Ieder jaar komen er weer veel nieuwe leerlingen Algemene Muzikale Vorming (AMV) bij. Daarnaast heeft de vereniging een beginners- en leerlingenorkest. Het uiteindelijke doel is dat zoveel mogelijk jeugd doorstroomt naar het grote harmonieorkest. Om de jeugd betrokken te houden bij de vereniging, wil Ons Genoegen leuke uitjes en extra activiteiten organiseren. Ons Genoegen gaat de opbrengst van Rabo ClubSupport dan ook gebruiken voor de financiering hiervan.

Rabo

Rabo ClubSupport: stem op Ons Genoegen

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude doet mee aan Rabo ClubSupport. Via deze actie geeft de Rabobank als coöperatieve bank ieder jaar een deel van haar winst aan verenigingen door het hele land zodat zij kunnen blijven doen wat ze nu al doen. Het enige wat leden van de bank moeten doen, is stemmen op Ons Genoegen.

Doel

Jeugdleden zijn erg belangrijk voor Ons Genoegen. Ieder jaar komen er weer veel nieuwe leerlingen Algemene Muzikale Vorming (AMV) bij. Daarnaast heeft de vereniging een beginners- en leerlingenorkest. Het uiteindelijke doel is dat zoveel mogelijk jeugd doorstroomt naar het grote harmonieorkest. Om de jeugd betrokken te houden bij de vereniging, wil Ons Genoegen leuke uitjes en extra activiteiten organiseren. Voor de financiering hiervan wil de vereniging de opbrengst van Rabo ClubSupport gebruiken.

Hoe kun je stemmen?

Klanten van de Rabobank kunnen via de Rabo App of Rabo Online Bankieren van 5 tot en met 27 september hun stem uitbrengen op Ons Genoegen. Hoe meer stemmen we krijgen, des te hoger de bijdrage die Ons Genoegen ontvangt.

Stem nu direct in de Rabo App of online via rabobank.nl/clubsupport. Stemmen kan tot en met 27 september.

Omega Zomeravondconcert

Zomeravondconcert bij Kasteel Renswoude

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude heeft er acht jaar op moeten wachten, maar eindelijk was het weer mogelijk om bij Kasteel Renswoude op te treden. Samen met harmonievereniging Volharding uit Borculo gaf de vereniging op zaterdag 18 juni het sfeervolle Omega Zomeravondconcert.

Omega Zomeravondconcert

Normaal gesproken geeft de vereniging ongeveer om het jaar een concert bij het kasteel, maar in 2016 én 2019 viel het concert door het slechte weer letterlijk in het water. “En door de coronapandemie moest de vereniging nog langer wachten, maar het weer liet het dit jaar eindelijk toe om op het mooiste plekje van Renswoude weer een concert te geven”, legde de voorzitter van Ons Genoegen, Pauline Dirven, uit aan de ruim tweehonderd bezoekers.

Bekende muziek

De bezoekers genoten van beide orkesten, die speciaal voor deze locatie een zomers en luchtig programma speelden. Harmonieorkest Volharding trapte, onder leiding van Jan-Aart Ponstein, af met ‘A Sunrise Impression’. Vervolgens speelden zij de ‘Simon and Garfunkel Collection’, muziek van de band ‘Toto’ en de ‘Bolero’ van Maurice Ravel. Ook bekende filmmuziek kwam voorbij in het werk ‘John Williams in Concert’.

Omega zomeravondconcert

Spetterende solo’s

Na de pauze vervolgde Ons Genoegen Renswoude, onder leiding van Chris Kok, het programma met de Spaanse paso doble ‘Ateneo Musical’. Tijdens het werk ‘Just a Closer Walk With Thee’ speelden Anton-Jan Cozijnsen op trombone, Gerrie van Harn op klarinet en Marc Bosboom op trompet drie spetterende solo’s. Verder speelde het orkest een medley van de bekende hits van de rockband Queen en ‘A Whole New World’ uit de Disney-film ‘Aladdin’. Ons Genoegen sloot af met het Italiaanse strijdlied ‘Bella Ciao’, waarbij de orkestleden liet horen dat ze ook nog kunnen zingen. De bezoekers genoten zichtbaar van de muziek en beide orkesten werden dan ook beloond met een daverend applaus.

Omega zomeravondconcert

Met het Omega Zomeravondconcert gaf Ons Genoegen het laatste concert van het seizoen. Meer informatie over de vereniging en over komende activiteiten is te vinden op www.onsgenoegen.org.

Geslaagd examen

Geslaagd!

Ian Noordpool is geslaagd voor zijn praktijkexamen. De slagwerkleerling deed examen voor de keuzemodules ‘drums’ en ‘pauken’. Tijdens het examen in Rhenen moest Ian voorspelen voor een jury. De jury gaf hem uiteindelijk een 7,5 voor zijn optreden, wat betekende dat hij zijn A-diploma in ontvangst mocht nemen. Met het behalen van dit diploma mag hij voortaan meespelen in het leerlingenorkest.

Omega Zomeravondconcert

Omega Zomeravondconcert

Het harmonieorkest geeft op zaterdag 18 juni het Omega Zomeravondconcert op het binnenplein van Kasteel Renswoude. Het zomerse concert start met een optreden van muziekvereniging Volharding uit Borculo, onder leiding van Jan-Aart Ponstein. Het orkest uit de Achterhoek opent de avond met ‘The Simon and Garfunkel Collection’, ‘Coldplay in Symphony’ en ‘John Williams in Concert’. Na de pauze betreedt Ons Genoegen het podium en speelt onder andere het Italiaanse strijdlied ‘Bella Ciao’, de Spaanse paso doble ‘Ateneo Musical’ en een medley van bekende hits van de rockband Queen. Iedereen is welkom om 19.30 uur, de toegang is gratis.

Bij slecht weer wijken we uit naar ’t Podium

Algemene Ledenvergadering

Nieuwe voorzitter voor Ons Genoegen

Pauline Dirven is de nieuwe voorzitter van harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude. Zij is onlangs gekozen tijdens de Algemene Ledenvergadering van de vereniging. “Ik hoop met mijn achtergrond en kennis een bijdrage te kunnen leveren aan de vereniging én Renswoude”, vertelt Pauline. “Renswoude kan namelijk niet zonder Ons Genoegen, maar Ons Genoegen kan ook niet zonder Renswoude.”

Pauline werd gekozen tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) van Ons Genoegen. Het is alweer twee jaar geleden dat de vereniging een ALV in ’t Podium organiseerde. Door de coronapandemie zijn de vorige twee vergaderingen online gehouden. Tijdens de ALV blikte de vereniging terug op het afgelopen jaar Ook zijn de financiën besproken en vond er een bestuurswissel plaats. Zo verlieten penningmeester Marco van der Meer en algemeen bestuurslid Anne van den Top het bestuur. Arianne Verdoes en Pauline Dirven zijn gekozen als algemeen bestuurslid en voorzitter.

Enthousiaste vereniging

Pauline was tot voor kort nog geen lid van Ons Genoegen. “Ik speel zelf piano en dat instrument past helaas niet in een harmonieorkest”, vertelt de nieuwe voorzitter. “Wel kwam ik geregeld bij concerten van de vereniging, want ik houd enorm van mooie muziek. Verder heeft ook onze zoon in het verleden bij Ons Genoegen op muziekles gezeten, dus de vereniging is mij niet onbekend.” Toen Pauline werd gevraagd om voorzitter te worden, hoefde ze dan ook niet lang na te denken over haar antwoord. “Het is een hele enthousiaste en gezellige vereniging met betrokken leden, dus ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan.”

Belang van muziek

Als voorzitter wil Pauline Renswoude laten zien hoe leuk het is om muziek te maken én samen met anderen in een orkest te spelen. “Als voormalig huisarts van Renswoude weet ik hoe enorm belangrijk een gezonde leefstijl is met beweging én muziek”, legt Pauline uit. “Daarom hoop ik in mijn rol als voorzitter een bijdrage te kunnen leveren om muziek in Renswoude verder onder de aandacht te brengen en daarmee Ons Genoegen verder te laten groeien. ”

Interesse?

Belangstellenden die een instrument willen leren spelen of hun oude hobby weer willen oppakken, kunnen contact opnemen met de leerlingencommissie via lc@onsgenoegen.org. Of loop op een woensdagavond rond 19.00 of 20.45 uur binnen in ’t Podium aan de Nijborg, wanneer het harmonieorkest repeteert.