Rabo

Rabo ClubSupport: stem op Ons Genoegen

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude doet mee aan Rabo ClubSupport. Via deze actie geeft de Rabobank als coöperatieve bank ieder jaar een deel van haar winst aan verenigingen door het hele land zodat zij kunnen blijven doen wat ze nu al doen. Het enige wat leden van de bank moeten doen, is stemmen op Ons Genoegen.

Doel

Jeugdleden zijn erg belangrijk voor Ons Genoegen. Ieder jaar komen er weer veel nieuwe leerlingen Algemene Muzikale Vorming (AMV) bij. Daarnaast heeft de vereniging een beginners- en leerlingenorkest. Het uiteindelijke doel is dat zoveel mogelijk jeugd doorstroomt naar het grote harmonieorkest. Om de jeugd betrokken te houden bij de vereniging, wil Ons Genoegen leuke uitjes en extra activiteiten organiseren. Voor de financiering hiervan wil de vereniging de opbrengst van Rabo ClubSupport gebruiken.

Hoe kun je stemmen?

Klanten van de Rabobank kunnen via de Rabo App of Rabo Online Bankieren van 5 tot en met 27 september hun stem uitbrengen op Ons Genoegen. Hoe meer stemmen we krijgen, des te hoger de bijdrage die Ons Genoegen ontvangt.

Stem nu direct in de Rabo App of online via rabobank.nl/clubsupport. Stemmen kan tot en met 27 september.

Omega Zomeravondconcert

Zomeravondconcert bij Kasteel Renswoude

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude heeft er acht jaar op moeten wachten, maar eindelijk was het weer mogelijk om bij Kasteel Renswoude op te treden. Samen met harmonievereniging Volharding uit Borculo gaf de vereniging op zaterdag 18 juni het sfeervolle Omega Zomeravondconcert.

Omega Zomeravondconcert

Normaal gesproken geeft de vereniging ongeveer om het jaar een concert bij het kasteel, maar in 2016 én 2019 viel het concert door het slechte weer letterlijk in het water. “En door de coronapandemie moest de vereniging nog langer wachten, maar het weer liet het dit jaar eindelijk toe om op het mooiste plekje van Renswoude weer een concert te geven”, legde de voorzitter van Ons Genoegen, Pauline Dirven, uit aan de ruim tweehonderd bezoekers.

Bekende muziek

De bezoekers genoten van beide orkesten, die speciaal voor deze locatie een zomers en luchtig programma speelden. Harmonieorkest Volharding trapte, onder leiding van Jan-Aart Ponstein, af met ‘A Sunrise Impression’. Vervolgens speelden zij de ‘Simon and Garfunkel Collection’, muziek van de band ‘Toto’ en de ‘Bolero’ van Maurice Ravel. Ook bekende filmmuziek kwam voorbij in het werk ‘John Williams in Concert’.

Omega zomeravondconcert

Spetterende solo’s

Na de pauze vervolgde Ons Genoegen Renswoude, onder leiding van Chris Kok, het programma met de Spaanse paso doble ‘Ateneo Musical’. Tijdens het werk ‘Just a Closer Walk With Thee’ speelden Anton-Jan Cozijnsen op trombone, Gerrie van Harn op klarinet en Marc Bosboom op trompet drie spetterende solo’s. Verder speelde het orkest een medley van de bekende hits van de rockband Queen en ‘A Whole New World’ uit de Disney-film ‘Aladdin’. Ons Genoegen sloot af met het Italiaanse strijdlied ‘Bella Ciao’, waarbij de orkestleden liet horen dat ze ook nog kunnen zingen. De bezoekers genoten zichtbaar van de muziek en beide orkesten werden dan ook beloond met een daverend applaus.

Omega zomeravondconcert

Met het Omega Zomeravondconcert gaf Ons Genoegen het laatste concert van het seizoen. Meer informatie over de vereniging en over komende activiteiten is te vinden op www.onsgenoegen.org.

Geslaagd examen

Geslaagd!

Ian Noordpool is geslaagd voor zijn praktijkexamen. De slagwerkleerling deed examen voor de keuzemodules ‘drums’ en ‘pauken’. Tijdens het examen in Rhenen moest Ian voorspelen voor een jury. De jury gaf hem uiteindelijk een 7,5 voor zijn optreden, wat betekende dat hij zijn A-diploma in ontvangst mocht nemen. Met het behalen van dit diploma mag hij voortaan meespelen in het leerlingenorkest.

Omega Zomeravondconcert

Omega Zomeravondconcert

Het harmonieorkest geeft op zaterdag 18 juni het Omega Zomeravondconcert op het binnenplein van Kasteel Renswoude. Het zomerse concert start met een optreden van muziekvereniging Volharding uit Borculo, onder leiding van Jan-Aart Ponstein. Het orkest uit de Achterhoek opent de avond met ‘The Simon and Garfunkel Collection’, ‘Coldplay in Symphony’ en ‘John Williams in Concert’. Na de pauze betreedt Ons Genoegen het podium en speelt onder andere het Italiaanse strijdlied ‘Bella Ciao’, de Spaanse paso doble ‘Ateneo Musical’ en een medley van bekende hits van de rockband Queen. Iedereen is welkom om 19.30 uur, de toegang is gratis.

Bij slecht weer wijken we uit naar ’t Podium

Algemene Ledenvergadering

Nieuwe voorzitter voor Ons Genoegen

Pauline Dirven is de nieuwe voorzitter van harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude. Zij is onlangs gekozen tijdens de Algemene Ledenvergadering van de vereniging. “Ik hoop met mijn achtergrond en kennis een bijdrage te kunnen leveren aan de vereniging én Renswoude”, vertelt Pauline. “Renswoude kan namelijk niet zonder Ons Genoegen, maar Ons Genoegen kan ook niet zonder Renswoude.”

Pauline werd gekozen tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) van Ons Genoegen. Het is alweer twee jaar geleden dat de vereniging een ALV in ’t Podium organiseerde. Door de coronapandemie zijn de vorige twee vergaderingen online gehouden. Tijdens de ALV blikte de vereniging terug op het afgelopen jaar Ook zijn de financiën besproken en vond er een bestuurswissel plaats. Zo verlieten penningmeester Marco van der Meer en algemeen bestuurslid Anne van den Top het bestuur. Arianne Verdoes en Pauline Dirven zijn gekozen als algemeen bestuurslid en voorzitter.

Enthousiaste vereniging

Pauline was tot voor kort nog geen lid van Ons Genoegen. “Ik speel zelf piano en dat instrument past helaas niet in een harmonieorkest”, vertelt de nieuwe voorzitter. “Wel kwam ik geregeld bij concerten van de vereniging, want ik houd enorm van mooie muziek. Verder heeft ook onze zoon in het verleden bij Ons Genoegen op muziekles gezeten, dus de vereniging is mij niet onbekend.” Toen Pauline werd gevraagd om voorzitter te worden, hoefde ze dan ook niet lang na te denken over haar antwoord. “Het is een hele enthousiaste en gezellige vereniging met betrokken leden, dus ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan.”

Belang van muziek

Als voorzitter wil Pauline Renswoude laten zien hoe leuk het is om muziek te maken én samen met anderen in een orkest te spelen. “Als voormalig huisarts van Renswoude weet ik hoe enorm belangrijk een gezonde leefstijl is met beweging én muziek”, legt Pauline uit. “Daarom hoop ik in mijn rol als voorzitter een bijdrage te kunnen leveren om muziek in Renswoude verder onder de aandacht te brengen en daarmee Ons Genoegen verder te laten groeien. ”

Interesse?

Belangstellenden die een instrument willen leren spelen of hun oude hobby weer willen oppakken, kunnen contact opnemen met de leerlingencommissie via lc@onsgenoegen.org. Of loop op een woensdagavond rond 19.00 of 20.45 uur binnen in ’t Podium aan de Nijborg, wanneer het harmonieorkest repeteert.

We mogen weer

We mogen weer!

We hebben even geduld moeten hebben, maar toen kwam het verlossende woord: de muzieklessen  en repetities mogen weer starten! Wel zijn er een aantal maatregelen waar we ons aan moeten houden. Zo moet iedereen vanaf 18 jaar 1,5 meter afstand houden en moet je een coronatoegangsbewijs hebben om ‘t Podium te betreden. Verder is het gebruik van een mondkapje binnen verplicht vanaf 13 jaar, deze mag af tijdens het maken van muziek. Hieronder staan de maatregelen waar iedereen zich aan dient te houden. Kijk ook in de agenda voor al onze activiteiten.

Maatregelen

  1. Om het pand te betreden, moet je een coronatoegangsbewijs (gevaccineerd, getest, genezen) hebben. De QR-codes worden gescand bij de deur.
  2. Iedereen moet anderhalve meter afstand van elkaar houden. Tijdens het spelen gaan we op geruime afstand van elkaar zitten, zodat we ook dan anderhalve meter afstand kunnen houden.
  3. Het gebruik van mondkapjes is binnen verplicht als je door het gebouw loopt. Als je op je plaats zit, mag je het mondkapje af doen.
  4. Om onnodige bewegingen te voorkomen, vragen we jullie om te pauzeren op je plek in de zaal. De bar wordt niet gebruikt. Wil je toch even de benen strekken, houd dan anderhalve meter afstand en ga bijvoorbeeld (met je mondkapje op) even naar buiten.
  5. Het ventilatiesysteem zal aanstaan. 

En daarnaast moet je je natuurlijk aan de basisregels houden:

  • Was je handen en hoest/nies in je elleboog;
  • Houd altijd anderhalve meter afstand en schud geen handen;
  • Klachten? Blijf thuis en doe een test!

“Back to the Theatre” een succes

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude kon na bijna twee jaar eindelijk weer “Back to the Theatre”. Het was direct ook de laatste avond dat het orkest weer van zich kon laten horen, want door de nieuwe coronamaatregelen liggen de repetities voorlopig weer stil.

“We hebben na de persconferentie van vrijdagavond met het bestuur, onze concertcommissie en de PR-commissie een lange discussie gevoerd of we het concert wel door moesten laten gaan, omdat de coronasituatie natuurlijk weer enorm ernstig is”, legt secretaris Maaike van Saane uit. “Uiteindelijk hebben we besloten om het door te laten gaan, omdat pas een dag later de aangescherpte maatregelen zouden ingaan. Op het laatste moment hebben we onze orkestleden én publiek gevraagd om ook een zelftest te doen, om zo te proberen corona buiten de deur te houden.” Naast de zelftest waren bezoekers ook verplicht om een coronatoegangsbewijs te tonen en werd het publiek verschillende keren gevraagd om afstand te houden.

Corona even vergeten

Ondanks alle coronamaatregelen, voelde de concertavond als vanouds en waren alle coronazorgen even vergeten. Op het programma stonden een aantal werken waar het orkest voor én tijdens de coronapandemie aan heeft gewerkt, zoals het stuk “Fields Overture”’ en “Whispers from Beyond”. Ook speelde het orkest “The Story of Anne Frank”, een prachtig werk dat het levensverhaal van Anne Frank muzikaal vertelt. Het stuk werd indrukwekkend door de indringende vioolsolo van de speciaal ingevlogen violiste Heleen van den Bosch.

Heleen van den Bosch
Heleen van den Bosch, “The story of Anne Frank”

Bekende musicalhits

Na de pauze stond bekende musicalmuziek op het programma, zoals medleys van “Tanz der Vampire” en “Aladdin”. Daarnaast speelde Ons Genoegen muziek van “The Sound of Music” en “Grease”. Hierbij begeleidde het orkest de zangers Justine Buijserd, Imie Nieuwland, Ralph van Zwieten en Jasper Hanegraaf. “Als vereniging kijken we terug op een prachtig concert”, vertelt Van Saane trots. “We hopen dat de coronasituatie snel weer verbetert, zodat repeteren weer mogelijk wordt. Als de situatie het toelaat, geeft de vereniging op zaterdag 9 april 2022 weer een concert.”

The sound of music
The Sound of Music
90's NIght

90’s Night: Wat een feest

Na dik 1,5 jaar was het gisterenavond dan eindelijk weer mogelijk om een knalfeest te organiseren: 90’s Night! Een geweldige avond om het nieuwe muzikale seizoen mee af te trappen!

Tijdens de feestavond ‘90’s Night!’ werden vervolgens alle andere jubilarissen gehuldigd. Johan ter Burg en Ronald van Dijk vierden hun 50-jarig lidmaatschap, Roelof Gaasbeek en Ron Versteeg zijn 40 jaar lid, Erwin Veldhuizen, Judith Plantinga en Gerrita van der Meer 25 jaar en Marleen van Capelleveen en Rowahr Houthuijzen 12,5 jaar. “Doordat we de ‘jaren 90’ als thema hadden, was vrijwel iedereen leuk verkleed. Dat maakte de avond extra feestelijk!”
Nadat alle jubilarissen waren gehuldigd, barste in ’t Podium het feest los. “We hebben heerlijk met elkaar gegeten, met zijn allen een pubquiz gedaan en daarna tot 00:00 uur gefeest in onze bar. Het was echt geweldig om dit weer samen met elkaar te kunnen doen!”

Lekker nagenieten aan de hand van de foto’s? Ze staan op onze site!

Serenade Job Boom

Serenade Job Boom

Op 25 september 2021 zijn we op bezoek geweest bij Job en Kitty Boom. Ons erelid is al 70 jaar lid van een muziekvereniging. Hij heeft hiervoor van de KNMO een speldje met 3 briljantjes gekregen.

Daarnaast zijn Job en Kitty 40 jarig getrouwd. Van harte gefeliciteerd!

Foto’s van deze feestelijke gebeurtenis vind je hier.