Kaars

Annulering concert

Vandaag ontvingen wij het bericht over het overlijden in het gezin van twee van onze leden. Vanwege deze verdrietige situatie hebben wij besloten om het concert van komende woensdag niet door te laten gaan.

Kaars
candles in the dark, flame of a candle burning in the dark
Aalbers Nieuw Talent Orkest

Aalbers Nieuw Talent Orkest

aalbers|wico
Aalbers Nieuw Talent Orkest

Altijd al een muziekinstrument willen bespelen? Dit is het moment om het te doen in het Aalbers Nieuw Talent Orkest! Of je nu eerder muziek hebt gemaakt of altijd al de ambitie hebt gehad om het te doen, iedereen kan meedoen!

Middels een bewezen methode leer je in 10 weken een instrument bespelen in een orkest. Het leuke is, iedereen kan meedoen! Het Aalbers Nieuw Talent Orkest is namelijk toegankelijk voor iedereen ouder dan 18. In een gezellige sfeer leer je muziek maken en ervaar je hoe leuk het is. Je krijgt een instrument en studiemateriaal om thuis te oefenen. Tijdens de repetities werk je samen naar een optreden toe, onder begeleiding van een dirigent en leden van het Harmonieorkest van Ons Genoegen. Naast dat het leerzaam is, is het ook super gezellig!

Goed om te weten

Heb je altijd al dat ene instrument willen bespelen, of heb je eerder al een instrument gespeeld en wil je dit weer oppakken? Bij de aanmelding kun je je voorkeur voor een instrument opgeven. Zoek je meer informatie over muziekinstrumenten? Kijk dan ook eens op onsgenoegen.org/muziekles/.

Deelname aan deze workshops betekent nog niet direct lidmaatschap van onze vereniging. Je neemt deel aan het project van 10 weken en of je daarna door wilt gaan, is volledig aan jou. Wel vragen we een eenmalige bijdrage van 125 EUR voor deelname aan dit programma.

Waar en wanneer:

De workshops vinden plaats in muziekgebouw ‘t Podium, Nijborg 2 in Renswoude. Ze worden gehouden op vrijdagavonden van 19:30 tot 21:45 uur. Onder begeleiding repeteer je samen. Halverwege is er een pauze en na afloop kun je gezellig napraten aan de bar. Belangrijke data zijn:

DatumActiviteit
30 augustusInformatieavond met kennismaking en uitdelen van instrumenten en studiemateriaal
6 septemberEerste repetitie
4 oktoberGeen repetitie
1 novemberGeen repetitie in verband met de najaarsvakantie
22 novemberLaatste repetitie
23 novemberOptreden

Inschrijven:

We hebben plaats voor maximaal 40 deelnemers, dus wees er snel bij! Inschrijvingen zijn geopend vanaf 27 mei, 20:00 uur, tot 1 juli, 20:00 uur. Zodra de inschrijving is geopend, kun je op deze pagina een formulier invullen. Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving per e-mail. Bovendien nemen we altijd nog telefonisch contact met je op om je inschrijving te bevestigen en het programma te bespreken. Als je nog niet zeker weet welk instrument je wilt bespelen of als je andere vragen hebt, kunnen we dit tijdens dit gesprek bespreken.

  Je kunt je aanmelden voor het Nieuw Talent Orkest door onderstaande gegevens in te vullen en te verzenden.


  Alles ingevuld? Klik dan op verzenden.

  Heb je vragen over dit programma of over de inschrijving? Stuur dan gerust een e-mail naar: lc@onsgenoegen.org.

  Met dank aan:

  Het Aalbers Nieuw Talent Orkest wordt gesponsord door door aalbers|wico.

  aalbers|wico is een innovatief bedrijf in Renswoude dat veel investeert in het opleiden/begeleiden van nieuw talent in de metaal en techniek. Het initiatief van Harmonievereniging Ons Genoegen spreekt hen bijzonder aan, omdat het naadloos aansluit op de bedrijfsfilosofie van aalbers|wico.

  Renswoude got Talent

  Renswoude got Talent

  Op vrijdag 24 mei werd ‘t Podium omgetoverd tot dé theaterzaal van OGR Got Talent. En dat we talent hebben, dat hebben de leerlingen stuk voor stuk laten zien. Ga er maar aan staan, op zo’n groot podium. Jullie hebben het allemaal super gedaan! En zo werd het een mooie avond met maar liefst 19 optredens van in totaal 24 leerlingen en de AMV. Na afloop mochten de voetjes van de vloer, want voor de leerlingen en hun vrienden en vriendinnen werd de avond afgesloten met een gezellige disco.

  De foto’s zijn hier te vinden.

  Kunstroute 2023

  Kunstroute en BBQ

  Zaterdag 2 september 2023 was in Renswoude de jaarlijkse Kunstroute. Door het hele dorp en het buitengebied hielden kunstenaars open huis en toonden zij hun kunstwerken. Dit jaar was daar ook een muzikale bijdrage bij van Ons Genoegen. De eerste bijdrage was van de leerlingen en beginners, daarna een optreden van het harmonieorkest.

  Aansluiten op de optredens was er de BBQ voor alle leden. Mede dankzij het mooie weer, maar vooral dankzij de leden zelf, was het weer een groot succes. De catering werd dit keer verzorgd door Brasserie de Kraai die mooie salades had klaargezet en lekkere broodjes sate, hamburger en worst bereidde.

  Jubilarissen

  De BBQ is ook gebruikt om onze jubilarissen in het zonnetje te zetten. Allereerst Jan Hoogeweg die al 65 jaar zijn bijdrage levert aan de amateurmuziek. Daarna werden Nynke Bos, Gerrie van Harn-van den Broek en Janita Beukhof-Schimmel aan de beurt, allen in verband met hun 25-jarig jubileum.
  Allemaal kregen ze een oorkonde en een ereteken opgespeld. Van harte gefeliciteerd!

  Foto’s en een paar video’s zijn terug te kijken op onze “In Beeld”-pagina’s

  COOP Van Beek

  Verrassingsserenade

  Zaterdag 1 juli 2023 heeft het harmonieorkest een verrassingsserenade gebracht bij Coop Renswoude. De Coop in Renswoude is niet meer. De winkel wordt verbouwd en na ruim 25 jaar leiding gegeven te hebben aan zijn supermarkt (onder verschillende namen zoals Golff, Emté, Coop) heeft Arnold van Beek besloten te gaan stoppen. De Coop gaat straks verder als Plus van Rinssum.

  Verrassingsaubade

  Als dankjewel voor de jarenlange sponsoring van Ons Genoegen, de ondersteuning bij onze bloemen- en speculaasacties, de sponsoring gerelateerd aan de verkoop aan onze leden etc. heeft het harmonieorkest een verrassingsserenade gebracht. Naast de marsen Albula en Punjaub is ook Happy gespeeld. Dit om te benadrukken dat we altijd heel happy met Arnold geweest zijn en dat we hopen dat hij een happy periode tegemoet mag zien.

  Arnold, bedankt voor de vele jaren dat je ons gesteund en geholpen hebt! Het ga je goed.

  Een impressie vind je bij “In Beeld

  Muziek als Medicijn

  Muziek als medicijn

  Leerzaam concert met arts-onderzoekers bij Ons Genoegen

  Muziek als medicijn

  Muziek en wetenschap werden op zaterdag 15 april gecombineerd in ‘t Podium tijdens de concertlezing ‘Muziek als Medicijn’. Tijdens hun lezing legden arts-onderzoekers Thomas Dirven en Jorrit Verhoeven uit hoe muziek voor, tijdens én na een operatie van invloed kan zijn. Het harmonieorkest uit Renswoude wisselde onder leiding van Interim-dirigent Peter van Dinther de presentatie af met bijpassende muziek.

  Thomas Dirven en Jorrit Verhoeven

  De arts-onderzoekers van het Erasmus MC in Rotterdam vertelden tijdens de lezing over de onderzoeken waaraan zij werken, hoe deze worden uitgevoerd en hoe muziek kan bijdragen aan de gezondheidszorg. Jorrit Verhoeven doet onderzoek naar welke invloed het luisteren naar muziek heeft in de periode voor een ziekenhuisopname en welk effect dit heeft op het ontstaan van angst, stress, pijn en verwardheid. Zo moeten deelnemers aan het onderzoek in aanloop naar de operatie iedere dag drie keer twintig minuten naar hun voorkeursmuziek luisteren. De verwachting is dat er door naar muziek te luisteren minder zware pijnstillers nodig zijn, waardoor er minder bijwerkingen ontstaan en op kosten wordt bespaard.

  Thomas Dirven onderzoekt hoe muziek tijdens een spoedoperatie invloed heeft op pijn, angst en verwardheid bij ouderen met een gebroken heup. De patiënten die deelnemen aan dit onderzoek krijgen voor, tijdens en na de operatie een koptelefoon met muziek op. Deze resultaten vergelijkt hij vervolgens met een controlegroep die geen muziek luistert en ‘normale’ zorg krijgt.

  Muzikale aankleding

  Het harmonieorkest van Ons Genoegen wisselde de lezing af met bijpassende muziek. Ze speelden fragmenten van ‘The Story of Anne Frank’ om het publiek te laten ervaren hoe muziek voor verschillende sferen en emoties kan zorgen. Ook werd ‘John Williams in Concert’ gespeeld, waarbij de kenmerkende melodie van Jaws extra aandacht kreeg. Met een paar noten werd aangetoond hoe muziek van invloed kan zijn bij films en het publiek een angstig gevoel kan geven. Tijdens de presentatie over gebroken heupen werden de heupen letterlijk losgemaakt met het swingende nummer ‘Elvis in Concert’. En ook ‘Feeling Good’ ontbrak uiteraard niet, want iedereen voelt zich thuis beter dan in een ziekenhuis.

  Houd www.onsgenoegen.org in de gaten voor meer informatie over de vereniging en komende concerten.

  Geslaagd examen

  Harm Geslaagd

  Gefeliciteerd Harm van den Top! Met het behalen van je praktijkdiploma A op trombone. Als ervaren leerling help je je medemuzikanten in het leerlingenorkest. Je hebt een grote stap gemaakt richting het harmonieorkest. Ga zo door!

  Concertconcours 2022

  Eerste prijs op concertconcours

  Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude heeft met 80 punten een eerste prijs behaald tijdens het concertconcours in Zutphen. “Het orkest heeft sfeervol gespeeld en een mooie prestatie neergezet“, aldus de jury.

  Ons Genoegen begon het concours met het inspeelwerk ‘Atheneo Musical’ van Mariano
  Puig. Vervolgens speelde het orkest de concourswerken ‘Noah’s Ark’ van Bert Appermont, ‘The Seventh Night of July’ van Itari Sakai en ‘Martenizza’ van Piet Swerts.

  De jury beoordeelde het optreden met 80 punten, wat goed was voor een eerste prijs. “Er werd muzikaal gespeeld, zo maakte het orkest mooie bewegingen bij Noah’s Ark en werd er keurig gefraseerd”, zo gaf de jury aan. “Mooi van karakter en een goede cadans.” Als feedback gaf de jury dat het orkest nog kan werken aan de balans, dynamiek en het samenspel.

  Concertconcours te Zutphen

  Muzikale lijn doorzetten

  Voorzitter Pauline Dirven zei bij terugkomst in ’t Podium dat het feest was. “We hebben een fantastische dag gehad en op het concertconcours een prachtig resultaat neergezet. Daar mogen we trots op zijn.” Ook dirigent Chris Kok is tevreden: “Het gaat bij een concours niet alleen om het resultaat, maar juist ook om het proces ernaartoe. De voorbereidingsperiode was erg goed en we hebben als orkest een mooie prestatie neergezet. De feedback van de jury gebruiken we de komende periode om als orkest verder te groeien.”

  Niveau toetsen

  Ons Genoegen speelt sinds 2001 in de tweede divisie, de een-na-hoogste afdeling van de amateurblaasmuziek. Het orkest gaat iedere vijf jaar op concours van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) om het niveau te laten bevestigen.

  Terugkijken en luisteren

  Foto’s van de dag zijn te vinden op onze pagina In Beeld. Onze trouwe aanhangers hebben ook geluidsopnames gemaakt. Deze zijn terug te vinden op ons kanaal op Youtube (@Harmonievereniging Ons Genoegen Renswoude) Bijvoorbeeld Noah’s Ark.

  .

  voorbereidingen concertconcours

  Laatste voorbereidingen

  Met een try-out concert heeft Ons Genoegen uit Renswoude de voorbereidingen voor het concertconcours afgesloten. Het orkest speelt tijdens dit concours voor een professionele jury in de Hanzehof in Zutphen. “Het is een heel bijzondere én veelbelovende avond, want er treden twee orkesten op”, vertelde voorzitter Pauline Dirven voorafgaand aan het concert. “Beide orkesten doen op 26 november mee aan een concertconcours in Zutphen. In Theater Hanzehof spelen de orkesten voor een professionele jury van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie, de KNMO. Na maanden intensief repeteren laten zij vanavond het resultaat vast horen én kunnen zij nog één laatste keer repeteren met echt publiek in de zaal.”

  Voorbereidingen concertconcours

  Puntjes op de ‘i’

  Het programma werd geopend door Harmonie Martinus uit Oud-Zevenaar onder leiding van Willeke de Laak. Het orkest uit Oud-Zevenaar speelde ‘Orgullo Santiaguista’, ‘Spirals of Light’, ‘Center of the Universe’ en ‘Aurora Borealis’. Ons Genoegen speelde na de pauze onder leiding van Chris Kok ‘Atheneo Musical’, ‘Martenizza’, ‘Noah’s Ark’ en ‘The Seventh Night of July’.

  Dirigent Chris Kok was erg tevreden over het optreden. “Het was een prachtig optreden en Renswoude heeft kunnen horen wat we kunnen. We hebben nu nog één week om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten”, zo vertelt hij. “Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we tijdens het concours een prachtig resultaat gaan neerzetten.”

  Terugkijken

  De foto’s van de geslaagde avond zijn hier te vinden.
  Opnames beluister je hier (even inloggen).