Sneeuwpretconcert

Word jij de nieuwe dirigent voor onze opleidingsorkesten?

Heb jij plezier in het motiveren en stimuleren van amateurmuzikanten van alle leeftijden én wil je hen laten beleven hoe leuk het is om samen muziek te maken? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou; een gepassioneerde dirigent die per eind augustus 2024 zowel ons beginners- als ons leerlingenorkest wil leiden.

Over Ons Genoegen Renswoude

Ons Genoegen Renswoude bestaat uit een harmonieorkest, leerlingenorkest en een beginnersorkest. Het harmonieorkest komt uit in de 2e divisie. Onze vereniging heeft momenteel ruim 40 leerlingen die les krijgen op een instrument en spelen in een opleidingsorkest. De muzikale educatie vindt plaats in eigen beheer, en we bieden een solide basis voor onze leerlingen om hun muzikale talenten te ontwikkelen. Wil je meer weten over onze vereniging? Neem dan een kijkje op www.onsgenoegen.org.

Het beginnersorkest

Het beginnersorkest is een orkest voor leden die langer dan 3 maanden muziek maken. Het doel van dit orkest is leren samenspelen en plezier hebben met het samenspelen. Het is de bedoeling dat een leerling, ongeacht zijn/haar niveau, meespeelt met het beginnersorkest tot het behalen van het A-diploma. We vinden het belangrijk dat het beginnersorkest minimaal 2 keer per jaar optreedt en laagdrempelige, herkenbare muziek met voldoende variatie speelt. In het beginnersorkest spelen momenteel 24 leerlingen. De repetities vinden plaats op woensdagavond van 17:30 – 18:00 uur.

Het leerlingenorkest

Het leerlingenorkest is voor gevorderde leerlingen met minimaal een A-diploma. Het doel is om op hoger niveau, meer gestructureerd samen te leren spelen en de leerling klaar te maken voor de opstap na het harmonieorkest. We vinden het belangrijk dat het leerlingenorkest minimaal 3 keer per jaar optreedt waarvan minimaal 1 keer met het harmonieorkest. Ze spelen gevorderde muziek (rond de 5e /4e divisie) met voldoende variatie. In het leerlingenorkest spelen momenteel 17 leerlingen. De repetities vinden plaats op de woensdagavond van 18:00 tot 19:00 uur.

Wie zoeken wij

  • Een dirigent(e) vol passie en enthousiasme, die klaar is om onze jonge muzikanten te inspireren;
  • Iemand die open staat voor nieuwe initiatieven en ons van ongevraagd advies kan voorzien;
  • Een afgeronde conservatorium opleiding, aantoonbaar gekwalificeerd om te dirigeren;
  • Ervaring met het begeleiden van opleidingsorkesten is een pré;
  • Beschikbaarheid vanaf de laatste week van augustus 2024 (start nieuwe schooljaar) en op ons huidige repetitiemoment heeft sterke voorkeur.

Solliciteer nu

We bieden een flexibele omgeving waarin zelfstandigheid wordt gestimuleerd. Een uurloon in overleg op basis van opleiding en ervaring met daarnaast een reiskostenvergoeding.

Ben jij klaar om je passie voor muziek te delen en deel uit te maken van ons enthousiaste team? Stuur dan uiterlijk 16 juni 2024 je cv en motivatie, of natuurlijk eventuele vragen naar lc@onsgenoegen.org en wie weet verwelkomen we jou binnenkort als onze nieuwe dirigent voor onze opleidingsorkesten!