De dwarsfluit is een geliefd instrument. Dat komt waarschijnlijk door zijn mooie zilveren uiterlijk en zijn prachtige, heldere klank.

De dwarsfluit is een gemakkelijk te leren instrument. Je kunt al snel leuke liedjes spelen. Jonge kinderen kunnen spelen op een instrument met een gebogen kopstuk, waardoor het instrument verkort wordt. Draag je een beugel, dan is dat normaal gesproken geen belemmering om dwarsfluit te kunnen spelen. De mogelijkheden met de dwarsfluit zijn eindeloos. Je kunt met dit instrument verschillende muziekstijlen spelen, van klassiek tot modern.

De sporanino-dwarsfluit of picollo is het kleine zusje van de dwarsfluit. In het harmonieorkest wordt de piccolo vooral veel gebruikt als kleurinstrument, meestal van de melodie in de houtblazers Als kleinste instrument van het orkest kan het in de hoogte prima boven het orkest uitkomen. De picollo is een echt solo-instrument.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

SPELEN IN EEN ORKEST

Naast de lessen spelen leerlingen mee in één van onze orkesten. Al snel gaan ze meespelen in het beginnersorkest en na het behalen van het A-diploma stromen ze door naar het leerlingenorkest.


NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Word lid bij Ons Genoegen of neem contact met ons op.