De hobo is een belangrijk blaasinstrument in een harmonie-orkest. Het vrij hoge, zangerige geluid hoor je er makkelijk boven uit. De hobo geeft de toon aan als alle instrumenten gaan stemmen.

De hobo is een dubbel rietinstrument. Twee rietbladen zijn dubbel gevouwen rond een kurkje. Door de smalle opening daartussen moet je blazen. Meestal heb je bij het blazen eerder teveel adem dan te weinig. In de lessen leer je spelenderwijs hoe je hiermee omgaat.

Wanneer je het blazen onder de knie hebt, kun je met de hobo alle kanten op. Vroeger werd er op de hobo vooral klassiek repertoire gespeeld. Tegenwoordig zijn er ook professionele hoboïsten die zich hebben toegelegd op de ‘lichte muziek’.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

SPELEN IN EEN ORKEST

Naast de lessen spelen leerlingen mee in één van onze orkesten. Al snel gaan ze meespelen in het beginnersorkest en na het behalen van het A-diploma stromen ze door naar het leerlingenorkest.


NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Word lid bij Ons Genoegen of neem contact met ons op.