De klarinet heeft verschillende gezichten. Hij kan heel melancholiek klinken, maar ook juist vrolijk. Daardoor biedt het veel mogelijkheden.

De klarinet is een enkelriet instrument dat hoort bij de houtblazers. Om geluid uit de klarinet te krijgen, moet je lucht blazen tussen het riet en het mondstuk. Met het indrukken en loslaten van de kleppen, maak je de verschillende tonen. De klarinet leent zich voor uiteenlopende genres. Natuurlijk is het instrument thuis in een klassiek orkest, maar ook in lichte muziek zoals Klezmer wordt de klarinet vaak gebruikt. Er is ook veel mooi solo repertoire geschreven.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

SPELEN IN EEN ORKEST

Naast de lessen spelen leerlingen mee in één van onze orkesten. Al snel gaan ze meespelen in het beginnersorkest en na het behalen van het A-diploma stromen ze door naar het leerlingenorkest.


NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Word lid bij Ons Genoegen of neem contact met ons op.