De saxofoon is een mooi en veelzijdig instrument. Je kunt er alles mee spelen, van klassiek tot jazz en pop. Iedere saxofonist heeft zijn eigen geluid. Dat maakt het instrument heel persoonlijk.

Er is een hele familie saxofoons: van de allerkleinste, de soprillo, tot de allergrootste, de subcontrabassaxofoon. De meest voorkomende saxofoons zijn de sopraan-, alt-, tenor- en baritonsaxofoon. Hoewel hij van koper gemaakt is, hoort de saxofoon tot de houtblaasinstrumenten.

De saxofoon is van oorsprong een klassiek instrument, maar is vooral bekend geworden door de jazz en popmuziek. Hij wordt veel in blaasorkesten gebruikt, zoals harmonie, fanfare en big band.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

SPELEN IN EEN ORKEST

Naast de lessen spelen leerlingen mee in één van onze orkesten. Al snel gaan ze meespelen in het beginnersorkest en na het behalen van het A-diploma stromen ze door naar het leerlingenorkest.


NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Word lid bij Ons Genoegen of neem contact met ons op.