De trombone is een koperen blaasinstrument. Hij is langer en daardoor lager dan de trompet. De toon verandert door het in- of uitschuiven van een buis.

De trombone is heeft een vaste plaats in de kopersectie van ieder harmonie-, fanfare of symfonieorkest. Maar de trombone is ook een mooi solo instrument, waar je zowel klassiek als lichte muziek op kunt spelen. Als eerste leer je de techniek van het blazen. Je krijgt geluid door je lippen te laten trillen tegen het mondstuk. Door het in- en uitschuiven van een buis worden de tonen hoger of lager. Al snel kun je dan je eerste liedje spelen.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

SPELEN IN EEN ORKEST

Naast de lessen spelen leerlingen mee in één van onze orkesten. Al snel gaan ze meespelen in het beginnersorkest en na het behalen van het A-diploma stromen ze door naar het leerlingenorkest.


NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Word lid bij Ons Genoegen of neem contact met ons op.