De trompet is een koperen blaasinstrument met een hoge, heldere toon. In een orkest of band hoor je de trompet er makkelijk bovenuit. Als trompettist heb je dus een belangrijke rol.

Als eerste leer je de techniek van het blazen. Je krijgt geluid door je lippen te laten trillen tegen het mondstuk. Door het indrukken of loslaten van de knoppen (ventielen), worden de tonen hoger of lager. Al snel kun je dan je eerste liedje spelen. De trompet wordt gebruikt in allerlei soorten muziek, van klassiek tot jazz en popmuziek. Een trompet is een prachtig solo instrument, maar is ook onmisbaar in een orkest of band.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

SPELEN IN EEN ORKEST

Naast de lessen spelen leerlingen mee in één van onze orkesten. Al snel gaan ze meespelen in het beginnersorkest en na het behalen van het A-diploma stromen ze door naar het leerlingenorkest.


NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Word lid bij Ons Genoegen of neem contact met ons op.