Helden van Renswoude - Ons Genoegen Renswoude

Ons Genoegen eert ‘Helden van Renswoude’ met concert

De vrijwillige brandweer van Renswoude, Martin Rietdijk, de EHBO en de Fundatie van Renswoude. Deze én meer helden werden op zaterdag 24 november door Ons Genoegen muzikaal in het zonnetje gezet.

Ons Genoegen hield zaterdag een concert met als thema ‘Helden van Renswoude’. “Het draait deze avond om helden die belangrijk zijn of waren voor de geschiedenis van ons dorp. En dat zijn er veel!”, zo opende voorzitter Erwin Veldhuizen de avond. Voor elke held had de vereniging een passend muziekwerk geselecteerd dat het harmonieorkest vervolgens tijdens de concertavond als muzikaal eerbetoon heeft voordragen. Zo speelde het orkest voor wijkagent IJzebrand Havinga het werk ‘The Police on stage’, voor EHBO Vereniging Renswoude / Scherpenzeel het nummer ‘Stayin Alive’ van de Bee Gees en ‘Hymn for the fallen’ voor alle oorlogsslachtoffers die gevallen zijn in Renswoude.

Helden van Renswoude - Ons Genoegen Renswoude

Helden in zaal
De avond werd gepresenteerd door Didi Dorrestijn-Taal, oud-wethouder van de gemeente Renswoude. Bij elk stuk vertelde zij het verhaal van de held en legde zij uit waarom voor een bepaald muziekwerk gekozen was. Ook hield zij korte interviewtjes met diverse helden die speciaal voor dit concert waren uitgenodigd.

Jubilarissen
De vereniging stond tijdens het concert ook stil bij haar eigen ‘helden’, zo werden vier jubilarissen gehuldigd. “We vinden het belangrijk om ook onze eigen leden in het zonnetje te zetten en onze waardering voor hun inzet en lidmaatschap uit te spreken”, aldus voorzitter Erwin Veldhuizen. Thijs van der Meer, Eric Vreeburg en Veronique Hoefakker kregen een bronzen insigne van de overkoepelende Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie (KNMO) opgespeld voor hun 12,5 jarige lidmaatschap. Jan Hoogeweg is maarliefst 60 jaar lid en ontving daarvoor een vergulde insigne met twee zirkonia’s.

Helden van Renswoude - Ons Genoegen Renswoude