Concertconcours 2022

Eerste prijs op concertconcours

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude heeft met 80 punten een eerste prijs behaald tijdens het concertconcours in Zutphen. “Het orkest heeft sfeervol gespeeld en een mooie prestatie neergezet“, aldus de jury.

Ons Genoegen begon het concours met het inspeelwerk ‘Atheneo Musical’ van Mariano
Puig. Vervolgens speelde het orkest de concourswerken ‘Noah’s Ark’ van Bert Appermont, ‘The Seventh Night of July’ van Itari Sakai en ‘Martenizza’ van Piet Swerts.

De jury beoordeelde het optreden met 80 punten, wat goed was voor een eerste prijs. “Er werd muzikaal gespeeld, zo maakte het orkest mooie bewegingen bij Noah’s Ark en werd er keurig gefraseerd”, zo gaf de jury aan. “Mooi van karakter en een goede cadans.” Als feedback gaf de jury dat het orkest nog kan werken aan de balans, dynamiek en het samenspel.

Concertconcours te Zutphen

Muzikale lijn doorzetten

Voorzitter Pauline Dirven zei bij terugkomst in ’t Podium dat het feest was. “We hebben een fantastische dag gehad en op het concertconcours een prachtig resultaat neergezet. Daar mogen we trots op zijn.” Ook dirigent Chris Kok is tevreden: “Het gaat bij een concours niet alleen om het resultaat, maar juist ook om het proces ernaartoe. De voorbereidingsperiode was erg goed en we hebben als orkest een mooie prestatie neergezet. De feedback van de jury gebruiken we de komende periode om als orkest verder te groeien.”

Niveau toetsen

Ons Genoegen speelt sinds 2001 in de tweede divisie, de een-na-hoogste afdeling van de amateurblaasmuziek. Het orkest gaat iedere vijf jaar op concours van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) om het niveau te laten bevestigen.

Terugkijken en luisteren

Foto’s van de dag zijn te vinden op onze pagina In Beeld. Onze trouwe aanhangers hebben ook geluidsopnames gemaakt. Deze zijn terug te vinden op ons kanaal op Youtube (@Harmonievereniging Ons Genoegen Renswoude) Bijvoorbeeld Noah’s Ark.

.