Ons Genoegen bezorgt publiek Italiaanse avond

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude gaf op zaterdag 20 januari een concert in ’t Podium. De concertavond stond in het teken van Italië.

Ons Genoegen heeft bewust voor Italië gekozen, legt voorzitter Erwin Veldhuizen uit. “Dat land is meer dan alleen pizza, Fiat en Berlusconi. Italië heeft een zeer rijke muzikale geschiedenis. Het thema is dan ook ‘La dolce serata’. De term ‘dolce’ wordt in de muziek gebruikt voor ‘lieflijk’ en ‘teder’. ‘La dolce serata’ laat zich dan ook prima vanuit het Italiaans vertalen naar ‘De zoete avond’. Het harmonieorkest speelde, onder leiding van dirigent Chris Kok, voor de pauze dan ook allerlei muziek die met Italië te maken heeft.”

 

Aïda-trompetten

Op het programma stonden onder andere het Napolitaanse volkslied ‘Funiculì Funiculà’, de filmmuziekmedley ‘Moment for Morricone’ en muziek van ‘The Godfather’. Tijdens ‘Hymn and Triumphal March’ van Giuseppe Verdi werd het publiek verrast door zes trompettisten. De muzikanten speelden vanaf het balkon de bekende melodie op speciale Aïda-trompetten. Na de pauze speelde het orkest bekendere up-tempo muziek.

 

Leerlingenorkest

Ook de twee opleidingsorkesten onder leiding van Harry Weijkamp lieten van zich horen. Zowel het leerlingen- als beginnersorkest vermaakte het publiek onder andere met ‘Join the Band’, ‘Rock Pool’ en ‘Fun for Band’. Het optreden van de leerlingen werd beloond met een daverend applaus. 

 

 

Januari

Het was voor het eerst dat Ons Genoegen in januari een concert gaf. “Na het succes van Renswoude Musica van september 2017 wilden we het publiek snel opnieuw laten horen wat we allemaal kunnen. Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente gaven we vast een voorproefje”, vertelt de voorzitter van de vereniging. “Met dit Italiaanse concert dompelden we ons publiek helemaal onder in meeslepende, sprankelende, uitbundige en ingetogen muziekwerken.”