Jan Hoogeweg koninklijk onderscheiden

Koninklijke onderscheiding voor Jan Hoogeweg

Jan Hoogeweg, baritonist bij Ons Genoegen, is Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze Koninklijke onderscheiding werd hem vrijdag 26 april uitgereikt door burgemeester Petra Doornenbal.

Jan Hoogeweg koninklijk onderscheiden
bron: gemeente Renswoude / XON

Al 65 jaar is Jan muzikant bij onze muziekvereniging, waarvan vele jaren ook in verschillende functies. Pauline Dirven, voorzitter van Ons Genoegen, kenmerkt Jan als betrokken, trouw en een echte doorzetter. Tussen 1974 en 1976 was Jan actief betrokken als bestuurslid, tussen 1987 en 1991 als voorzitter en tot 2009 verrichtte hij uiteenlopende verbouw- en onderhoudswerkzaamheden aan het voormalige verenigingsgebouw. Van 2007 tot 2010 was Jan projectleider en begeleider van de nieuwbouw van ‘t Podium. Sinds 2010 verzorgt hij wekelijks het onderhoud van het gebouw.

Jan was verder in het verleden bestuurslid van de Motor Automobiel Club Ede, vrijwilliger bij tennisvereniging Dicke Rijst, bestuurslid van de VVD in Renswoude en ruim 20 jaar actief voor de Nederlands Hervormde Kerk van Renswoude. Naast deze opsomming is hij ook al jaren een trouwe vrijwilliger bij de Oranjevereniging en was hij jarenlang mantelzorger voor zijn ouders, schoonouders en een alleenstaande tante.

Tijdens de ceremonie op 26 april verzorgde een ensemble van Ons Genoegen de muzikale omlijsting met muziek waar Jan waardevolle herinneringen aan heeft. Marjanne van Donselaar, die veel met Jan heeft opgetrokken bij de verbouwingen, sprak Jan ook toe tijdens de ceremonie: “Naast dat je een vrolijke man bent, een tikkeltje eigenwijs bent, ons oudst spelend lid bent, ben je van onschatbare waarde voor onze vereniging. Het is een eer om hem op deze manier in het zonnetje te mogen zetten.”