Leerlingen vieren winter met Sneeuwpretconcert

Het Beginnersorkest en het Leerlingenorkest van harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude gaven vrijdag 25 januari een sneeuwpretconcert. Met sjaals en mutsen, glühwein en échte sneeuw buiten was de winterse pret compleet.

Onder leiding van dirigent Harry Weijkamp brachten de beide orkesten de bezoekers in winterse sferen. Zo speelden de leerlingen diverse muziekstukken die allemaal een winters thema hadden. “De opleidingsorkesten zijn bedoeld om leerlingen samen muziek te leren maken en ze te laten ontdekken hoe leuk dit is om samen te doen”, legt voorzitter Erwin Veldhuizen uit. “Het is een mooie voorbereiding op de doorstroming naar het harmonieorkest.” 

Jubileum

Tijdens het concert werd ook dirigent Harry Weijkamp in het zonnetje gezet voor zijn 12,5-jarige dirigentschap. “Er is geen orkest zo dynamisch als ‘jouw’ opleidingsorkesten”, vertelde voorzitter Veldhuizen. “Er wordt heel goed muziek gemaakt en het is ook nog eens heel gezellig. Maar er is ook altijd wat te beleven. Soms hangt verliefdheid in de lucht, of moet er gediscussieerd worden over de Brexit. Dan is een leerling zijn muziek vergeten, zijn instrument of zelfs het hele concert. En als het echt te bont wordt, volgt een rode kaart. Dan moet een leerling de week erna trakteren.”

Harry is als dirigent erg nauw betrokken bij Ons Genoegen, zo komt hij geregeld met nieuwe ideeën om muziek interessant te maken voor nieuwe leerlingen. “Het beginnersorkest was een van Harry’s ideeën. Dat heeft goed uitgepakt, want leerlingen kunnen nu al na drie maanden samen spelen.” Als dank voor zijn inzet ontving Weijkamp van de voorzitter een oorkonde met een zilverkleurige dirigeerstok en een fles wijn.

Bekijk meer foto’s van het concert of meer foto’s van het jubileum.

Muziek maken

Ook een instrument spelen of een oude hobby weer oppakken? Neem contact op met de leerlingencommissie van Ons Genoegen via lc@onsgenoegen.org. Of loop op een woensdagavond rond 19.00 of 20.45 uur binnen in ’t Podium aan de Nijborg, wanneer het harmonieorkest repeteert. Kijk hier voor meer informatie.