Ons Genoegen geeft muziekles op basisscholen

Harmonievereniging Ons Genoegen geeft deze maand muzieklessen in de groepen vier van basisscholen De Borgwal en De Stifthorst. Er worden drie lessen op school gegeven en drie lessen in muziekgebouw ’t Podium.

De lessen worden gegeven door Kirsten Versteeg, muzikant bij Ons Genoegen. Tijdens deze lessen maken de kinderen kennis met de vereniging, verschillende muziekinstrumenten en het plezier dat muziek maken met zich meebrengt. De kinderen maken zelf muziek met zelfgemaakte instrumenten, hun eigen lijf en stem. Zo leren de kinderen dat er veel meer mogelijk is met muziek dan ze misschien dachten. Tijdens het Kinderavondconcert op 28 september laten de leerlingen vervolgens in ’t Podium zien wat ze geleerd hebben. Ook het leerlingenorkest en alle geslaagde AMV’ers van Ons Genoegen zullen aan het publiek laten horen wat ze kunnen.

Muziekles weer van start

Na het Kinderavondconcert worden er nog drie gratis lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) gegeven in ’t Podium. Deze lessen zijn niet alleen bedoeld voor de leerlingen van de basisscholen, maar ook voor andere geïnteresseerde kinderen uit Renswoude en omgeving. De kinderen leren spelenderwijs noten lezen, ritmes aanvoelen en hun eigen talenten ontdekken. Deze drie AMV-lessen zijn geheel gratis. Kinderen die vervolgens de 1-jarige cursus AMV willen volgen, kunnen zich daarna aanmelden. De AMV-lessen worden elke vrijdagmiddag van 16.30 uur tot 17.15 uur gegeven in ’t Podium aan de Nijborg 2 in Renswoude.

Algemene Muzikale Vorming

AMV is een methode om kinderen van 6 t/m 9 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met muziek. Muziek is op veel gebieden goed voor de ontwikkeling van kinderen. Met behulp van een blokfluit of klokkenspel, het juiste lesmateriaal én professionele begeleiding steekt een kind binnen een jaar al heel wat basisvaardigheden op. Kinderen leren door middel van de blokfluit of het klokkenspel noten lezen en liedjes (samen)spelen, ze krijgen kennis over ritme en ze kunnen verschillende instrumenten herkennen. AMV biedt een goede start voor kinderen die later méér met muziek willen doen. Na de 1-jarige cursus AMV kunnen kinderen vlot starten met lessen op een blaasinstrument of slagwerk en al snel deelnemen aan het beginnersorkest.

Aanmelden

Belangstellenden die een instrument willen leren spelen of hun oude hobby weer willen oppakken, kunnen contact opnemen met de leerlingencommissie via lc@onsgenoegen.org. Of loop op een woensdagavond rond 19.00 of 20.45 uur binnen in ’t Podium aan de Nijborg, wanneer het harmonieorkest repeteert.