Ons Genoegen geeft muzieklessen op scholen

Harmonievereniging Ons Genoegen geeft in de eerste weken van het nieuwe schooljaar muzieklessen in de groepen vier van basisscholen De Borgwal en De Stifthorst. Aansluitend starten bij de vereniging op 29 september de lessen Algemene Muzikale Vorming.

Tijdens deze lessen maken de kinderen kennis met verschillende muziekinstrumenten. Daarnaast gaan de kinderen ook zelf muziek maken met zelfgemaakte instrumenten, hun eigen lijf, boomwhackers en hun stem! Tijdens het Kinderavondconcert op 22 september laten de leerlingen vervolgens in ’t Podium zien wat ze geleerd hebben.

Muziekles weer van start

De muziekvereniging start daarnaast op 29 september met de lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV). AMV is een methode om kinderen van 6 tot 10 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met muziek. Met behulp van een blokfluit of klokkenspel, leuk lesmateriaal en professionele begeleiding leert een kind in een jaar muziek maken. Kinderen leren door middel van de blokfluit of het klokkenspel noten lezen en liedjes (samen)spelen. Ze krijgen kennis van ritme en ze kunnen verschillende instrumenten herkennen. AMV biedt een goede start voor kinderen die later meer met muziek willen doen. De AMV cursus duurt 1 jaar. Na de AMV kunnen kinderen vlot starten met lessen op een blaasinstrument of slagwerk en al snel deelnemen aan het beginnersorkest.

De AMV-lessen worden elke vrijdagmiddag om 16.30 uur gegeven door docente Maaike Boussier in ’t Podium aan de Nijborg 2 in Renswoude. Kinderen kunnen de eerste vier lessen gratis en vrijblijvend volgen om zo te proeven van de lessen AMV.

Aanmelden

Andere belangstellenden die een instrument willen leren spelen of hun oude hobby weer willen oppakken, kunnen contact opnemen met Ben Verweij. Ben is bereikbaar via 06-43405356 en mail: lc@onsgenoegen.org. Of loop op een woensdagavond als het harmonieorkest repeteert binnen in ’t Podium aan de Nijborg. Het harmonieorkest repeteert tussen 19.30 of 20.45 uur. Kijk op onze website voor meer informatie.