Ons Genoegen sluit lessenserie af met Kinderavondconcert


Met een Kinderavondconcert heeft Harmonievereniging Ons Genoegen op vrijdag 28 september het eerste deel van basisschoolproject afgesloten. Leerlingen uit groep vier van De Stifthorst en De Borgwal kregen de afgelopen weken muziekles van Ons Genoegen. Samen met het leerlingenorkest van de vereniging lieten de kinderen horen wat ze geleerd hadden.

Tijdens deze drie lessen maakten de kinderen kennis met verschillende muziekinstrumenten. Daarnaast maakten de kinderen zelf muziek met zelfgemaakte instrumenten, hun eigen lijf en hun stem. Tijdens het Kinderavondconcert lieten de basisschoolleerlingen vervolgens in ’t Podium zien wat ze geleerd hadden. Het tweede deel van basisschoolproject vindt plaats bij Ons Genoegen, waar de leerlingen drie gratis lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) krijgen in ’t Podium.

Diploma voor AMV-leerlingen

Tijdens het concert stond de vereniging ook stil bij haar eigen leerlingen die geslaagd waren voor de cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV). Zo kregen deze leerlingen een diploma en lieten zij samen met het leerlingenorkest horen wat ze tijdens de cursus geleerd hadden. AMV is een methode om kinderen van 6 tot 10 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met muziek. Met behulp van een blokfluit of klokkenspel, leuk lesmateriaal en professionele begeleiding leert een kind in een jaar de basisvaardigheden van muziek maken. Kinderen leren door middel van de blokfluit of het klokkenspel noten lezen en liedjes (samen)spelen, ze krijgen kennis van ritme en ze kunnen verschillende instrumenten herkennen.

Muziek maken

Ons Genoegen start op vrijdag 5 oktober om 16.30 uur met het nieuwe seizoen AMV. Meer weten of zelf muziek maken? Klik hier voor meer informatie of loop tijdens lessen binnen. Kinderen kunnen de eerste drie lessen gratis en vrijblijvend volgen om zo te proeven van de lessen AMV.