Voorjaarsconcert

Ons Genoegen viert de lente met geslaagd Voorjaarsconcert

Met hits van onder andere Queen, Michael Jackson en Ed Sheeran heeft Ons Genoegen uit Renswoude de start van de lente gevierd. Het harmonieorkest gaf het voorjaarsconcert op zaterdag 9 april in ’t Podium.

Het Harmonieorkest tijdens het voorjaarsconcert
Het harmonieorkest

Aan het begin van de avond stond de vereniging eerst stil bij de situatie in Oekraïne. Ons Genoegen wilde de vluchtelingen, die in het dorp worden opgevangen, een fijne avond bezorgen. Daarom mochten Oekraïners gratis naar binnen. “We vinden het verschrikkelijk om te zien wat er in jullie land gebeurt”, vertelde trombonist Anton Jan in een korte toespraak. ”Met mooie muziek hopen we dat jullie een fijne avond hebben.” Het orkest speelde vervolgens het volkslied van Oekraïne.

Afscheid docent

Tijdens het concert werd ook afscheid genomen van klarinetdocent Krijn van Delzen. Bestuurslid Jeroen Vreeburg deelde met de zaal een aantal aanstekelijke anekdotes en bedankte Krijn voor alle jaren en zijn betrokkenheid bij de vereniging. “Krijn was 22 jaar dirigent van Ons Genoegen, maar nam in 2010 al afscheid van de dirigentenbok. Tot en met 2021 bleef hij echter nog klarinetles geven.” Om Krijn en zijn vrouw toch betrokken te houden bij de vereniging, kregen zij levenslang gratis toegang tot alle concerten van Ons Genoegen cadeau.”

Afscheid Krijn van Delzen tijdens het voorjaarsconcert
Afscheid Krijn van Delzen

Bekende muziek

Op het programma stond veel bekende muziek, zoals een medley van de musical ‘Les Miserables’, hits van de rockband Queen, nummers van Michael Jackson en het romantische ‘Perfect’ van Ed Sheeran. Ook het leerlingenorkest liet tijdens een kort optreden horen wat zij in hun mars hebben. Het voorjaarsconcert viel goed in de smaak bij het publiek, want de orkesten werden meerdere keren beloond met een lang en enthousiast applaus.

Tot ziens bij het kasteel

Het volgende optreden van Ons Genoegen is op zaterdag 18 juni. Dan geeft het orkest een concert bij Kasteel Renswoude. Houd www.onsgenoegen.org in de gaten voor meer informatie.

sfeerimpressie van het vrolijke voorjaarsconcert 2022 van Ons Genoegen Renswoude.

Meer foto’s zijn te zien op onze “In Beeld”-pagina.

Terugluisteren kan ook: