Ons Genoegen huldigt 7 jubilarissen tijdens voorjaarsconcert

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude heeft 7 jubilarissen gehuldigd. Dat gebeurde op zaterdag 8 april tijdens een voorjaarsconcert in ‘t Podium. Het concert stond in het teken van Groot-Brittannië.

Trombonist Jeroen Vreeburg, bassist Wilco van Gent, slagwerker Gijs de Rooij, klarinettisten Marjanne van Donselaar en Rozemarijn Stoutjesdijk en saxofonistes Daniëlle van der Avort en Kirsten Versteeg werden verrast met een huldiging. Jeroen is 12,5 jaar lid van de overkoepelende Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie (KNMO) en kreeg een bronzen insigne opgespeld. De overige muzikanten zijn 25 jaar lid en kregen een zilveren insigne opgespeld.

Voorjaarsconcert Ons Genoegen
Ons Genoegen huldigt zeven jubilarissen.
Op de foto v.l.n.r.: Kirsten Versteeg, Rozemarijn Stoutjesdijk, Gijs de Rooij, Marjanne van Donselaar, Danielle van de Avort, Wilco van Gent, Jeroen Vreeburg en voorzitter Erwin Veldhuizen.

Ons Genoegen goes Britain

Tijdens het eerste gedeelte van het concert nam het harmonieorkest onder leiding van dirigent Chris Kok het publiek mee naar Groot-Brittannië. Het orkest speelde werken als ‘Hymn of the Highlands’, ‘The Phantom of the Opera’ en ‘Pomp and Circumstance’. Bij het werk ‘Paraphrase on an Irish Song’ verzorgde baritonist Thijs van der Meer als solist een try-outoptreden voor het D-examen dat hij later dit jaar zal afleggen. Na de pauze stond lichte muziek op het programma, zoals ‘Sky High’, ‘Hallelujah’ en ‘Music’.

Voorjaarsconcert Ons Genoegen
Baritonist Thijs van der Meer als solist geeft een try-outoptreden tijdens het concert voor het D-examen dat hij later dit jaar zal afleggen

Samen muziek maken

“Het doel van onze vereniging is plezier in samen muziek maken voor jong en oud, daarom dat ook ons leerlingenorkest optreedt”, aldus voorzitter Erwin Veldhuizen tijdens het concert. De leerlingen vermaakten het publiek onder andere met filmmuziek van componist John Williams. Daarnaast speelde het leerlingenorkest een muziekstuk samen met het harmonieorkest. “Alle leeftijden tussen 10 en 73 jaar zijn dan op het podium aanwezig. Op deze manier hopen we dat de doorstroom van het leerlingenorkest naar het harmonieorkest, onze muzikale keten, leuker en makkelijker wordt.”

Voorjaarsconcert Ons Genoegen
Ons Genoegen speelt ‘The Phantom of the Opera’ tijdens het voorjaarsconcert