Drummer Daniël Struijk de beste muzikant

De 16-jarige Daniël Struijk heeft op zaterdag 17 maart het solisten- en ensemblesconcours van harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude gewonnen. Het optreden werd door jurylid Gerd Wensink als beste beoordeeld, waardoor de drummer de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. De publieksprijs ging naar Walter van der Ham.

Tijdens het concours brachten tientallen muzikanten voor jury en publiek muzikale werken ten gehore. Jurylid Gerd Wensink, in het dagelijks leven professioneel dirigent en euphoniumspeler, voorzag alle optredens van een beoordeling. Hij vertelde de deelnemers wat hij goed en mooi vond en hoe ze hun optredens in het vervolg nog beter kunnen maken. “Het is erg spannend én moeilijk om voor een zaal en jury te spelen”, aldus Wensink. “Door deel te nemen aan het concours doen de muzikanten veel ervaring op, wat weer goed is voor hun muzikale ontwikkeling.”

Prijzen

De deelnemers streden in drie verschillende kwaliteitsdivisies om de eerste en tweede prijs. Martine van Voorthuizen won in de derde afdeling op klarinet de eerste prijs met 84 punten. In de tweede afdeling waren moeder en dochter Liesbeth Neven en Eline van Ravenhorst op dwarsfluit de beste muzikanten met 83 punten. Daniël Struijk won in de eerste afdeling met 92 punten. Daarmee had hij het hoogst aantal punten behaald van de avond, waardoor hij ook de wisselbeker won. Ook het publiek mocht via stemformulieren een favoriet kiezen en koos voor het optreden van Walter van der Ham. De trotse winnaar ging met een pot lekkers naar huis.

Ontwikkelen

Voorzitter Erwin Veldhuizen kijkt met een tevreden gevoel terug op de avond. “We hebben binnen onze vereniging ontzettend veel talent. Dat maakt deze voorspeelavond zo leuk, omdat al dat talent hierdoor écht zichtbaar wordt.”

Een overzicht van alle winnaars met foto’s en opnames is hier te vinden.

Winnaars Solisten- en Ensemblesconcours