Fluitisten winnen opnieuw solisten- en ensemblesconcours

Maaike van Saane en Christa de Groot-Plantinga hebben op 9 maart het solisten- en ensemblesconcours van Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude gewonnen. Het is de tweede keer dat de fluitisten winnen, zo gingen ze er in 2016 ook al eens met de hoofdprijs vandoor. 

Het optreden werd door jurylid Jurgen Nab als beste beoordeeld, waardoor de fluitisten de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. De publieksprijs ging naar klarinettist Leonie Verbeek.

Prijzen
Het was de negenendertigste keer dat Harmonievereniging Ons Genoegen een solisten- en ensemblesconcours hield. Tijdens het concours brachten diverse muzikanten voor jury en publiek muzikale werken ten gehore. De deelnemers streden in drie verschillende kwaliteitsdivisies om de eerste prijs. Niels Hardon won in de derde divisie op klarinet de eerste prijs met 75 punten. In de tweede divisie was Christiaan van ‘t Riet op trombone de beste muzikant met 80 punten. Maaike van Saane en Christa de Groot-Plantinga wonnen in de eerste afdeling. Met het stuk ‘Andante et Rondo, Op. 25’ van François Doppler kregen de fluitisten 86 punten en wonnen daarmee de wisselbeker.

Een overzicht van alle gewonnen prijzen, het aantal behaalde punten en opnames staan binnenkort op www.onsgenoegen.org.

Drummer Daniël Struijk de beste muzikant

De 16-jarige Daniël Struijk heeft op zaterdag 17 maart het solisten- en ensemblesconcours van harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude gewonnen. Het optreden werd door jurylid Gerd Wensink als beste beoordeeld, waardoor de drummer de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. De publieksprijs ging naar Walter van der Ham.

Tijdens het concours brachten tientallen muzikanten voor jury en publiek muzikale werken ten gehore. Jurylid Gerd Wensink, in het dagelijks leven professioneel dirigent en euphoniumspeler, voorzag alle optredens van een beoordeling. Hij vertelde de deelnemers wat hij goed en mooi vond en hoe ze hun optredens in het vervolg nog beter kunnen maken. “Het is erg spannend én moeilijk om voor een zaal en jury te spelen”, aldus Wensink. “Door deel te nemen aan het concours doen de muzikanten veel ervaring op, wat weer goed is voor hun muzikale ontwikkeling.”

Prijzen

De deelnemers streden in drie verschillende kwaliteitsdivisies om de eerste en tweede prijs. Martine van Voorthuizen won in de derde afdeling op klarinet de eerste prijs met 84 punten. In de tweede afdeling waren moeder en dochter Liesbeth Neven en Eline van Ravenhorst op dwarsfluit de beste muzikanten met 83 punten. Daniël Struijk won in de eerste afdeling met 92 punten. Daarmee had hij het hoogst aantal punten behaald van de avond, waardoor hij ook de wisselbeker won. Ook het publiek mocht via stemformulieren een favoriet kiezen en koos voor het optreden van Walter van der Ham. De trotse winnaar ging met een pot lekkers naar huis.

Ontwikkelen

Voorzitter Erwin Veldhuizen kijkt met een tevreden gevoel terug op de avond. “We hebben binnen onze vereniging ontzettend veel talent. Dat maakt deze voorspeelavond zo leuk, omdat al dat talent hierdoor écht zichtbaar wordt.”

Een overzicht van alle winnaars met foto’s en opnames is hier te vinden.

Winnaars Solisten- en Ensemblesconcours

Solistenconcours Ons Genoegen Renswoude

Ons Genoegen houdt solisten- en ensemblesconcours


Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude houdt op zaterdag 17 maart een solisten- en ensemblesconcours. Het concours wordt gehouden in ’t Podium aan de Nijborg 2 in Renswoude. Tijdens het concours brengen tientallen muzikanten voor jury en publiek muzikale werken ten gehore. Elk optreden wordt beoordeeld en van commentaar voorzien door een jurylid. De deelnemers strijden in drie verschillende kwaliteitsdivisies als solist, in duet of als ensemble om de eerste en tweede prijs. De winnaar van de avond gaat naar huis met de wisselbeker. Toegang is gratis.

Winnaars solistenconcours Ons Genoegen

Ons Genoegen houdt solistenconcours

Op zaterdag 11 februari 2017 vindt het solisten- en ensemblesconcours van Ons Genoegen weer plaats en we zouden het leuk vinden als jullie allemaal weer meedoen!

Pianist Martin Lorijn kan je eventueel weer begeleiden op piano. Als je meedoet aan de wedstrijd, wordt je optreden beoordeeld.

Inschrijven
Vind je het leuk om alleen te spelen, samen te spelen met een familielid of medemuzikant(en) of met iemand die een ander instrument bespeelt dan jijzelf? Dat kan! Zoek dan snel (samen met je docent) een leuk muziekwerk uit en schrijf je in! Dat kan heel gemakkelijk met een digitaal inschrijfformulier via concours.onsgenoegen.org. Stuur na je registratie nog je een kopie van je partij naar concours@onsgenoegen.org of lever deze op papier in in de rode brievenbus aan de weg bij ’t Podium. Speel je met cd? Vergeet dan niet om de juiste cd-track in te leveren.

Het concours wordt, afhankelijk van het aantal deelnemers, gehouden tussen 18:30 en 22:00 uur in ’t Podium. Uiterlijk één week van te voren krijg je een e-mail met daarin de definitieve tijden. Speel je onder begeleiding van de piano of een cd? Dan krijg je een tijd toegewezen om op zaterdag 11 februari ’s middags in ‘t Podium te oefenen.

Contact
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de concertcommissie via concours@onsgenoegen.org.

 

Lees meer