Fluitisten winnen opnieuw solisten- en ensemblesconcours

Maaike van Saane en Christa de Groot-Plantinga hebben op 9 maart het solisten- en ensemblesconcours van Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude gewonnen. Het is de tweede keer dat de fluitisten winnen, zo gingen ze er in 2016 ook al eens met de hoofdprijs vandoor. 

Het optreden werd door jurylid Jurgen Nab als beste beoordeeld, waardoor de fluitisten de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. De publieksprijs ging naar klarinettist Leonie Verbeek.

Prijzen
Het was de negenendertigste keer dat Harmonievereniging Ons Genoegen een solisten- en ensemblesconcours hield. Tijdens het concours brachten diverse muzikanten voor jury en publiek muzikale werken ten gehore. De deelnemers streden in drie verschillende kwaliteitsdivisies om de eerste prijs. Niels Hardon won in de derde divisie op klarinet de eerste prijs met 75 punten. In de tweede divisie was Christiaan van ‘t Riet op trombone de beste muzikant met 80 punten. Maaike van Saane en Christa de Groot-Plantinga wonnen in de eerste afdeling. Met het stuk ‘Andante et Rondo, Op. 25’ van François Doppler kregen de fluitisten 86 punten en wonnen daarmee de wisselbeker.

Een overzicht van alle gewonnen prijzen, het aantal behaalde punten en opnames staan binnenkort op www.onsgenoegen.org.