Ons Genoegen eert ‘Helden van Renswoude’

Met een bijzonder concert staat harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude op zaterdag 24 november stil bij de helden van Renswoude. “We gaan met onze muziek helden in het zonnetje zetten”, vertelt Judith Plantinga.

Waarom Ons Genoegen stilstaat bij de helden van Renswoude? “Omdat we er een heleboel hebben”, legt Judith uit. Vanuit de concertcommissie is zij betrokken bij de organisatie van het concert. “Renswoude kent verschillende helden met ieder zijn eigen achtergrond. Neem helden van vroeger, zoals de stichter van het dorp: Johan van Reede. Of Maria Duyst van Voorhout, die in 1754 overleed. Tot op de dag van vandaag helpt zij met haar geld nog mensen.”

Veel kleuren
Ons Genoegen staat tijdens het concert ook stil bij de helden van vandaag. “We hebben meer sporthelden onder ons dan we denken”, lacht Judith. “Uiteraard eren we ook de mensen die voor onze veiligheid zorgen, zoals de politie, brandweer en de EHBO. Dat zijn minstens zulke grote helden. Het is een thema met veel kleuren dus.”

Het concert begint om 20.00 uur, de zaal is om 19.15 uur open. Kaarten kosten 8 euro en zijn verkrijgbaar voorafgaand aan het concert bij de deur.