3.400 euro voor nieuwe klarinetten Ons Genoegen

Harmonievereniging Ons Genoegen in Renswoude heeft een financiële bijdrage van 3.400,- euro ontvangen uit het Rabofonds. Het geld is bestemd voor de aanschaf van twee klarinetten.

De cheque werd uitgereikt op vrijdagavond 22 september tijdens het Kinderavondconcert. “Als bank willen we graag betrokken zijn bij de lokale gemeenschap”, vertelt Femmy van Ginkel van Rabobank Gelderse Vallei. “Vanuit het Rabofonds ondersteunen we initiatieven en organisaties die bijdragen aan het versterken van de leefbaarheid in de Gelderse Vallei, zo ook Ons Genoegen. Samen muziek maken verbindt mensen met elkaar.” De harmonievereniging gebruikt het geld voor de aanschaf van twee nieuwe klarinetten.

Muziekles op scholen

Tijdens het Kinderavondconcert werd het basisschoolproject afgesloten. De afgelopen weken kregen de leerlingen uit groep vier van basisscholen De Stifthorst en De Borgwal muziekles van Ons Genoegen. Tijdens deze drie lessen maakten de kinderen kennis met verschillende muziekinstrumenten. Daarnaast maakten de kinderen zelf muziek met zelfgemaakte instrumenten, hun eigen lijf en hun stem. Tijdens het Kinderavondconcert lieten de basisschoolleerlingen vervolgens in ’t Podium zien wat ze geleerd hadden. Zo gaven de kinderen een optreden met plastic buizen, fietsbellen en kammetjes en maakten ze muziek met het leerlingenorkest van de vereniging.

 

Diploma voor AMV-leerlingen

Tijdens het concert stond de vereniging ook stil bij haar eigen leerlingen die geslaagd zijn voor Algemene Muzikale Vorming (AMV). Zes leerlingen kregen een diploma en lieten samen met het leerlingenorkest horen wat ze tijdens de cursus geleerd hadden. AMV is een methode om kinderen van 6 tot 10 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met muziek. Met behulp van een blokfluit of klokkenspel, leuk lesmateriaal en professionele begeleiding leert een kind in een jaar de basisvaardigheden van muziek maken. Zo leren de kinderen noten lezen en liedjes (samen)spelen, krijgen ze kennis van ritme en kunnen ze verschillende instrumenten herkennen.